Traže park već 20 godina: Zasad, jedino što imaju su Bandićeva obećanja

Foto: Sime Sokota / CROPIX

Stanovnici Vrbana II već dvadeset godina maštaju o klupama, ljuljačkama, šetnici, punktu s vodom, ukrasnim grmovima i drvoredu, a za to su pronašli idealnu lokaciju, kako prenosi Večernji list.

Neki od stanovnika koji žive uz livadu, htjeli su sami posaditi, svatko po jedno stablo, međutim, astronomske kazne, koje se prema Odluci u komunalnom redu kreću između četiri i devet tisuća kuna, su ih odbile.

Radi se o livadi od 5500 četvornih metara omeđenoj Lopatinečkom, Cenkovečkom i Ulicom Vrbani koja već dvadesetak godina stoji prazna.

Prema riječima stanovnice Lopatinečke ulice, kako prenosi Večernji list, dopis sa željom uređenja livade te preuređenja u park ili igralište, poslano je gradonačelniku Milanu Bandiću još kada je dobio navedenu funkciju. Gradonačelnik je obećao kako će odmah riješiti problem, što se ipak nije dogodilo. Stanovnici od gradske četvrti Trešnjevka – jug te Mjesnog odbora Vrbani, dobivaju samo prazna obećanja, od kojih je posljednje iz studenog prošle godine kada je na sjednici Mjesnog odbora rečeno da je uređenje parcele među prioritetima.

Ipak, inicijativa Zeleni Vrbani zajedno sa Irenom Borovinom iz udruge Vestigium, pokrenula je online peticiju za uređenje parka. Potpisi će se prikupljati i u papirnatom obliku, u utorak između 17 i 19 sati, kad će se odvijati fašnik na livadi. Ideja je prikazati ljudima kako bi bilo kad bi nagoloj ledini imali lijepa stabla, zbog čega se planiraju zamaskirati u drveće.

Želimo rješenje, i to već ove godine – napominje članica inicijative, kako prenosi Večernji list. Rješenju se raduju svi stanovnici, tako i Ema Hursa, koja svog sina Tina često dovodi na čuvanje kod svekrve na Vrbanima II i žao joj je što se ne može igrati u blizini njezina stana.

Park bi bio idealan i za šenju pasa, ali i za usputni odmor. Mjesni odbor Vrbani ističe kako je istina da je uređenje parcele prioritet te da je već odlučeno što će se ondje raditi. Neće to biti park, kako napominje predsjednik Nikola Fabrio, već će se urediti kao dječje igralište i vježbalište za odrasle.

To je dogovor Mjesnog odbora i Gradske četvrti, ističe Fabrio, a ovo je sad treća godina kako projekt uvrštavamo u naše planove. Navodi kako ga stalno požuruju, ali očito za to nema dovoljno novca u blagajni.


Komentari