Traže gole slike u svrhu izrade akta i prestavljaju se kao Akademija likovnih umjetnosti, oni se ograđuju: ‘To nije naš oglas’

Foto: Danijel Soldo / CROPIX/ Ilustracija

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu poslala je upozorenje putem Facebook profila. Naime, na društvenim mrežama netko u ime spomenutog fakulteta traži osobe koje su spremne pozirati gole u umjetničke svrhe. Iz ALU napominju da oni nisu objavili oglas te da ne traže osobe za akt, poluakt ili portret.

“Akademija likovnih umjetnosti obavještava kako na Facebook stranici „Tražim/nudim studentski posao“ nije objavila post da traži osobe za „akt, poluakt, portret“. Javljanjem na ovaj oglas od osoba zainteresiranih da postanu modeli za akt traži se da pošalju nage fotografije, svoj opis i osobne podatke.

Upozoravamo zainteresirane osobe da Akademija pri angažiranju vanjskih suradnika za modele u svrhu akta nikada ne traži slanje nagih fotografija niti slanje osobnih podataka koji spadaju u zonu privatnog života te nisu potrebni za angažman osobe kao modela.

Komunikacija s djelatnicima Akademije odvija se isključivo s mail adresa koje dolaze s domene @alu.unizg.hr a ne privatnih gmail ili sličnih adresa te molimo da sve sumnjive prepiske ovog tipa prijavite Akademiji na mail: [email protected]“, poručili su iz Akademije likovnih umjetnosti.

Komentari