Tramvaj ostao bez kočnica: ‘Rekli su mi da ga takvog odvezem u spremište!’

Facebook
Ilija Tadić, predsjednik Sindikata vozača autobusa ZET-a, ustupio je Labirintu fotografije kojima potvrđuje neispravnost vozila koja su u prometu na području grada Zagreba, prenosi Večernji list.

 Ispričao je za HRT zabrinjavajuću situaciju koja mu se dogodila dok je vozio tramvaj na Trgu bana Josipa Jelačića.

”Dolaskom na Trg bana Jelačića tramvaj je ostao bez kočenja. Znači jednostavno je produžio dalje. Ja sam upotrijebio kočnicu za nuždu, tzv. šinsku kočnicu. Uspio sam zaustaviti vozilo. Zvao sam Centar za upravljanje prometom da oni dođu po taj tramvaj, da ga odšlepaju. Oni su to odbili napraviti. Rekli su da takav tramvaj bez kočnica, bez putnika – vozim u spremište”, izjavio je Neven Brnjas za emisiju Labirint.

Dodao je kako se on nije usudio voziti tramvaj, zbog čega je pozvao policiju. Kazao je kako je po tramvaj na kraju došla njegova kolegica koja je takav tramvaj odvezla u spremište.

Ilija Tadić, predsjednik Sindikata vozača autobusa ZET-a, ustupio je Labirintu fotografije kojima potvrđuje neispravnost vozila koja su u prometu na području grada Zagreba.

”Vozim 26 godina, vozim autobus u ZET-u d.o.o. Prije nekoliko dana zapalio se autobus u Dugavama. To je posljedično stanje zbog lošeg održavanja vozila. Motori ostaju zamašćeni u radu, ostaju pokriveni raznoraznim zapaljivim tvarima”, kazao je Ilija.

”Brojčano se zapošljavaju ljudi, međutim ne zadovoljavaju adekvatnu stručnu spremu koju moraju odraditi u servisu”,  nastavio je.

 


Komentari