Tragedija u zagrebačkom Zoološkom: Uginula morska lavica i njeno mladunče! ‘Slomljeni smo od umora i od tuge’

Foto: ZOO Zagreb

Tek što je stigla vijest o prinovi u zagrebačkom Zoološkom vrtu, došla je i vijest koju nitko nije mogao niti sanjati.

Naime, početkom mjeseca morska lavica Edith, koja je godinama živjela u zagrebačkom zoološkom, je uginula i to najvjerojatnije zbog gumene zmije i loptice pronađene u njenom želuc, a sada je uginulo i njeno mladunče, koje nije bilo staro niti mjesec dana, a koje djelatnici zoološkog nikako nisu uspjeli hraniti.

Ovu tužnu vijest za Index je potvrdio ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok.

“Nismo se još ni oporavili od prve tragedije… Pokušali smo sve da je prehranimo, ali nije uspjelo, naša ekipa timaritelja i zoologa, to je bila konstantna briga o mladunčetu, pokušavali smo hraniti. Nije prihvaćalo bočice pa smo prešli na sondu, ali ipak nije uspjelo”, rekao je Skok za Index.

“Još uvijek se čekaju patohistološki nalazi, ali može se pretpostaviti da je to razlog smrti Edith. Slomljeni smo od umora i od tuge. Edith nam je godinama bila draga životinja, prvo udarac s njom, još ni ne uspiješ otići u tugu jer se moraš brinuti za malu, i sad to”, kazao je Skok te napomenuo da se nada da će ove tragedije barem poslužiti kao primjer posjetiteljima da ozbiljno uzmu upozorenja koja se nalaze na svakom koraku u ZOO-u te da se ne penju na ograde te ne bacaju stvari životinjama i tako ne dovode sebe, ali i životinje u opasnost.

”Postoje dani kada najljepši posao na svijetu postaje najteži. Teško nam je, ali kako s vama dijelimo mnoge sretne trenutke iz Divljeg srca grada, osjećamo obvezu i da podijelimo ove kada zaustavljamo suze…”, poručili su iz Zoološkog vrta putem Facebook profila.

Divne vijesti: U Zagrebačkom zoološkom na svijet je došao morski lavić!


Komentari