TRAGEDIJA trudnica zaražena koronom došla na hitni carski rez, beba nije preživjela

FOTO: Pixabay

Dok je Hrvatska u srijedu zabilježila 4226 nova slučaja koronavirusa, od čega 36 preminulih, opasnost koronavirusa na najtragičniji se način pokazala u Zagrebu.

Kako javlja epodravina,  mlada je trudnica bila zaražena koronom i odvedena iz Koprivnice  u Zagreb na hitni carski rez, ali beba nije preživjela.

“Ona je bila u jako teškom stanju, što je posljedično utjecalo na tijek trudnoće i zbog toga je morala na prijevremeni porod, u 32 tjednu, i nažalost rodila je mrtvu bebu, a ona je još uvijek teško. Nije bila cijepljena”, rekao je epodravini dr. Ivica Stanišić. voditelj koprivničke ginekologije.

Dodao je kako su u Koprivnici imali dva loša ishoda zbog korone. Teške kliničke slike od odovg virusa, čini se, brže se razvijaju kod trudnica.

Dodaje da su ove godine zbog korone imali dva loša ishoda, a da trudnice pogađaju teže kliničke slike koje se brže razvijaju.

Iako se broj novozaraženih trenutno smanjuje, ravnatelj korpivničke opće bolnice Mato Devčić tvrdi kako taj pad nije baš smirio situaciju u bolnicama.

“Taj trend je vrlo spor i mi u bolničkom sustavu ne možemo reći da dolazi do smirivanja situacije. Kao što sam rekao, još uvijek imamo 20-ak njih koji zahtijevaju mehaničku ventilaciju i to je tehnološki dosta opterećujuće za sustav”, rekao je Devčić epodravini.

Inače, toj je bolnici u srijedu tvrtka Podravka donirala dva uređaja za liječenje pacijenata.


Komentari