Torjanac traži izvanrednu sjednicu Gradske skupštine, a razloga je više

nova.tv

Kako bi se sazvala Izvanredna sjednica Skupštine, potrebno je prikupiti potpise trećine zastupnika.

Zbog javnog spaljivanja časopisa Srpskog narodnog vijeća ‘Novosti’ i govora mržnje i huškanja na ulicama Zagreba kao i zbog otuđivanja imovine Grada, nestranački zastupnik Marko Torjanac, član Odbora za nacionalne manjine, pozvao je sve gradske zastupnike da u roku od dva dana potpišu Zahtjev za izvanrednom sjednicom Skupštine s priloženim temama dnevnog reda.

Kako kaže, smatra da se što hitnije trebaju naći na izvanrednoj sjednici Skupštine i kao gradski zastupnici jasno i nedvosmisleno javno osuditi takvo ponašanje i stati u zaštitu manjina.

Kako bi se sazvala Izvanredna sjednica Skupštine, potrebno je prikupiti potpise trećine zastupnika.

“Na temelju članka 133. stavaka 2. i 6. Poslovnika Gradske skupštine Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 17/09, 6/13,7/14, 24/16 – ispr, 2/17 i 9/17 – pročišćeni tekst traži se sazivanje sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba radi:

– promptne reakcije na paljenje “Novosti” – glasila Srpskog narodnog vijeća na prosvjedu Autohtone – Hrvatske stranke prava 2. rujna 2017. u središtu Zagreba i govora mržnje i huškanja na predstavnike Srpskog narodnog vijeća i pripadnike srpske nacionalne manjine uz ustaško znakovlje i natpise vidljive na fotografijama sa skupa i ustaške pokliče o kojim su izvijestili mediji;

– promptne reakcije na otuđenje i uništavanje gradske imovine – ploče s nazivom ‘Trg maršala Tita”;

– potrebe što bržeg imenovanja članova Odbora za nacionalne manjine iz redova članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina. Zasjedanje se traži po skraćenom postupku kako bi se u što kraćem roku reagiralo na navedene događaje te ubrzalo imenovanje svih članova Odbora za nacionalne manjine.

Za sjednicu se predlaže sljedeći dnevni red:

1. Prijedlog zaključka (u vezi s paljenjem “Novosti” – glasila Srpskog narodnog vijeća)
2. Prijedlog zaključka (u vezi s otuđenjem i uništavanjem gradske imovine)
3. Prijedlog zaključka (u vezi s imenovanjem članova Odbora za nacionalne manjine

Izvjestitelji na sjednici Gradske skupštine i na sjednici radnih tijela bit će gradski zastupnik Marko Torjanac”, stoji u potpisu zahtjeva.

 


Komentari