Tonyju Cetinskom prijeti kazna zatvora do osam godina? Kriv je jer je bio preduboko ‘zavaljan’ u sjedištu Mercedsesa

FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Puli još 31. prosinca podiglo optužnicu protiv Tonyja Cetinskog (49) zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo Ibrahim Kevljanin (62), ona je tek u petak dostavljena na adresu pjevačevog odvjetnika Gorana Marjanovića u Rijeku. Kako doznaje Jutarnji list,  tek sada su poznati svi detalji optužnice koje dosad nisu htjeli otkrivati u Općinskom državnom odvjetništvu te na pazinskom sudu.

Odvjetništvo u optužnici navodi, prenosi Jutarnji list, da je Tony Cetinski tog kobnog 3. studenog 2017. godine u Rovinju, kada je pregazio Kevljanina, koji je pijan ležao u Pustoj ulici, bio preduboko “zavaljen” u sjedište svog Mercedesa, te zbog toga nije mogao vidjeti Kevljanina kako usred bijela dana iza zavoja leži na leđima na cesti u akutno alkoholiziranom stanju i narušena zdravlja.

Nadalje, Cetinski se po toj ulici, u kojoj je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, u trenutku nesreće kretao 33 kilometra na sat. A prema nalazu vještaka, da bi se uopće mogao zaustaviti, trebao je voziti 18 kilometara na sat. Isto tako, smatraju da su prednje kamere automobila trebale biti upaljene, prenosi 24.

U trenutku nesreće Cetinski u krvi nije imao alkohola, dok je preminuli muškarac imao čak 3,7 promila alkohola te neke lijekove.

Što se tiče tražene kazne, u odvjetništvu se pozivaju na propise Kaznenog zakona, i to iz nehaja. Tonyju prijeti od jedne od osam godina zatvora.

Tony Cetinski sada ima rok od osam dana da odgovori na optužnicu, a zatim će se na pazinskom sudu odlučivati o tome hoće li optužnica biti potvrđena, odbačena ili će se dopunjavati, piše Jutarnji list.

Tony se o optužnici oglasio još 9. siječnja. Tada je za ‘Story‘ rekao: ‘Budući da ne želim utjecati na sud polemizirajući o svemu preko medija mogu vam dati samo kratku izjavu. Prije svega još jednom bih izrazio žaljenje za stradalim kao i za samom činjenicom da mu nisam mogao pomoći, a koja je ostavila bolan trag u mom životu kao i žaljenje zbog traume koja je tom nesrećom nanesena obitelji unesrećenoga Ibrahima Kevljanina. Smatram da napisano u optužnici nije ono što se dogodilo, ali ako se u daljnjem postupku dokaže bilo kakva krivnja s moje strane, za svoje sam eventualne pogreške spreman odgovarati’.


Komentari