TONKA IZ ZAGREBA IMA RIJETKU BOLEST I TREBA POMOĆ: Pridružili su se Ćorluka, Kostelić, Balić… ‘Skoknite’ do Svetog duha i pomozite i vi

Foto: Go Get Funding

Tonka Jerković treba vašu pomoć. Ova mlada Zagrepčanka ima 13 godina i stopostotni invaliditet 4. stupnja. Preživjela je i moždani udar. Tonka, naime, boluje od rijetke bolesti moyamoya. Za svakodnevno funkcioniranje sada je njoj i roditeljima u kući potreban lift, a za njega moraju prikupiti 184 tisuće kuna.

“Tonka je već narasla, gotovo nemoguće ju je nositi po stepenicama. Naš stambeni prostor nije prilagođen Tonkinom stanju. Živimo u kući bez lifta, na prvome katu, kupaonica nam je jako uska, a Tonka sve veća, imamo stepenica unutar stana i još puno problema koje bismo morali prilagoditi njezinim potrebama”, rekao nam je Tonkin otac, inače bivši hrvatski reprezentativac u vaterpolu, Vedran Jerković.

Liječnici kažu da su njezine žile za sada dobro, da će Tonka jednog dana ponovno moći hodati, ali da mora svakodnevno puno vježbati. Hrabra je djevojčica već do sada napravila veliki napredak – može sjediti, može samostalno jesti i piti, ponovno može pričati i nakon dvije godine pauze, ponovo je redovito krenula u školu.

Međutim, sve to njezine roditelje puno košta. Zato su, kako bi Tonka dobila prijeko potreban lift, svoju podršku pružili i brojni domaći sportaši poput Vedrana Ćorluke, Dine Rađe, Ivice Kostelića, Ivana Balića, Igora Biščana, Dubravka Šimenca, Petra Metličića… Što su poručili – pogledajte u videu.

Pomoći možete i vi. U suradnji s Crkvom Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha, u nedjelju se tijekom cijelog dana ispred crkve održava simbolična humanitarna prodaja kolača. Zato, dođite do Svetog Duha, zasladite se i, ono najvažnije, pomozite Tonki olakšati život. Svaka je donacija dobrodošla.

Foto: Scan
Foto: Scan
Foto: Scan

“Naravno da kao roditelji činimo sve kako bismo pomogli našoj Tonki. Sve što smo do sada uspjeli unovčiti, prodati ili staviti pod hipoteku, učinili smo. Hvala na svakoj kuni, euru, shareu objave, volimo vas sve puno, neka vas sve skupa dobri Bog blagoslovi i stostruko vam vrati”, poručio je do neba zahvalan otac u studenome prošle godine, kada su uz pomoć dobrih ljudi putem crowfunding kampanje skupili čak 30 tisuća eura.

Komentari