TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: ‘Hasanbegović je blefer! Neće taj srušiti Bandića!’

HRT

I prije nego li je sjeo nasuprot Aleksandru Stankoviću, njegov gost Tomislav Tomašević najavljen je kao jedan od najčešćih kritičara zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Zastupnik iz Zagreb je naš već u uvodu dao je naslutiti kako će njegovo gostovanje biti više no zanimljivo.

Dotakao se postavljanja spomenika pokojnom predsjedniku Tuđmanu u glavnom hrvatskom gradu pa kazao da je riječ o projektu koji će stajati 4,5 milijuna kuna.

“To je oko milijun po metru visine. Treba dodati i 21 milijun kuna za spomenik Domovini. Taj novac može se iskoristiti puno bolje. Za adaptaciju vrtić dogodine se planira utrošiti 12 milijuna”, rekao je dodajući da je Tuđman 90-ih odbio priznati izbore u Zagrebu i imenovati gradonačelnika na prijedlog HSLS-a i SDP-a, a sad mu ti ljudi žele podići spomenik.

“Ponaša se autokratski, a valja podsjetiti i na pokušaj gašenja radija 101. Mislim da ni jedan autokrat ne bi trebao dobiti spomenik”, kritizirao je Stankovićev gost prvog hrvatskog predsjednika.

Politika mu je priznao je strast, a Zelenoj akciji priključio se sa 16 godina, zanimljivo koncem 90-ih bio je i BBB i stoga sebe definira kao zeleno lijevog te nije suglasan s teorijom koji kaže da je nogomet samo za desničare.

Zlatko Hasanbegović za njega je blefer. “Da Hasanbegović hoće rušiti Bandića povukao bi svoju pročelnicu za kulturu Anu Lederer”, kazao je Tomašević dodajući da je izvjesnije da će proračun pasti, negoli proći, no kako smatra Bandića ne treba podcijeniti.

Ujedno, Stankovićev sugovornik vjeruje kako Bandić kreće u bitku za predsjednika te je to i jedan od razloga zašto je pozvao Palmu u metropolu, te se nakon toga ispričavao javnosti. A jedan od ciljeva gradonačelnika je među ostalim udaljiti se stoga od Nezavisnih za Hrvatsku.

Zato je tvrdi dodao Palmu da ih isprovocira.

“To je sramota”, komentirao je Tomašević način na koji Bandić skuplja saborske zastupnike poput Pokemona. Ujedno priznao je kako se s njim i Hasanbegovićem nikada nije vidio u četiri oka, kao najveći problem gradonačelnika smatra velike najave projekata od kojih zapravo nema ništa, s druge strane najveći problem Zagreba po njemu je problem gospodarenja otpadom. No, ne gleda Tomašević na sve političare u negativnom kontekstu pa je tako najavio suradnju njegove platforme s Dalijom Orešković, s kojom razgovaraju jednako kao i s Mariom Vučetićem te Bojanom Glavaševićem.

Komentari