Tomislav Stojak: Problemi sa smećem moraju biti riješeni odmah!

Foto:PR

Na današnjoj konferenciji za medije gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak upozorio je na neodrživo stanje u Zagrebu po pitanju odvoza smeća.

 „Zagrepčani ne smiju biti taoci nesposobne gradske uprave i Zagrebačkog holdinga. Dakle, Holding koji je odgovoran za vršenje komunalnih usluga nije u stanju riješiti problem nagomilanog smeća, koje se odlukom gradonačelnika odvozi u Zagrebu samo dva puta tjedno. Na koji ćemo način biti spremni na odvajanje otpada kada nismo u stanju pokupiti trenutni otpad koji se prelijeva preko kontejnera?“, istaknuo je Stojak i dodao: „Kako su nas i zašto gradska uprava i Holding uopće doveli u ovakvu situaciju? Da li se tu radi i o namjeri da se situacija s otpadom dovede do apsurda pa da se onda moraju tražiti brzinska i upitna rješenja?“

 Čitav grad je zatrpan smećem, pogotovo plastikom, a kako se neslužbeno doznaje, situacija bi se mogla popraviti tek idućeg tjedna.

 „Očito je da trebamo biti jako zabrinuti za poslovanje Holdinga i kvalitetnu komunalnu uslugu u gradu, jer osim gubitaka od 53 milijuna kuna u prvih šest mjeseci u poslovanju ZET-a, problema s odlukom o javnoj rasvjeti, odluci o otpisu dugova milijunašima, i ovaj najnoviji slučaj sa smećem je dokaz da je nešto jako trulo u poslovanju uprave i Holdinga“, dodao je gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a, te zaključio:

 „Građani Zagreba ne smiju biti taoci nesposobne uprave i Holdinga, neka izvole Zagrepčanima pružiti komunalnu uslugu kakvu plaćaju i neka redovito skupljaju smeće i skladište ga sve dok ne riješe pitanje novih ugovora.“


Komentari