TOMAŠEVIĆU OPET FALIO PAPIR! Zbog dokumentacije sud zakočio Grad u pravnoj bitci za milijunske nekretnine

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Problemi s dokumentacijom, kao i u slučaju poskupljenja vode, razlog su još jednog, barem privremeno, neuspjeha gradske uprave. Riječ je o tome da je Trgovački sud u Zagrebu krajem prošlog tjedna odbacio zahtjev Grada Zagreba da mu nogometni klub ‘Zagreb‘ preda na upravljanje nogometni kompleks u Veslačkoj ulici poznatiji kao ‘Zagrebello‘.

U pitanju je dugogodišnji spor Grada, koji je vlasnik ‘Zagrebella‘, i zakupca tog kompleksa NK ‘Zagreba‘ kojeg zastupa predsjednik kluba i građevinski poduzetnik Dražen Medić. Spor je u veljači prošle godine kulminirao sudskom tužbom Grada u kojoj se praktički traži ‘deložacija‘ NK ‘Zagreba‘ iz Veslačke piše Jutarnji list.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

“Mogu samo potvrditi da Grad Zagreb nije uspio u svome zahtjevu predaje u posjed kompleksa u Veslačkoj, a o svemu ostalome vezanome za taj spor nisam u mogućnosti govoriti jer je riječ o nepravomoćnoj presudi”, rekao je za Jutarnji odvjetnik NK ‘Zagreba‘ u ovome sporu Predrag Ilić. Očito je kako će se pravna bitka s Gradom nastaviti.

Prema presudi Trgovačkog suda, Grad Zagreb nije uspio u svome zahtjevu za predaju ‘Zagrebella‘ jer nije dostavio svu potrebnu dokumentaciju za sudsku odluku o deložaciji. Ovaj je spor jedan od većih koje zagrebačka gradska uprava trenutno vodi jer je u slučaju kompleksa u Veslačkoj na popisu čak 48 nekretnina. Četiri nogometna terena ukupne veličine 30 tisuća ‘kvadratnih metara‘, tribina s 700 sjedećih mjesta ispod koje su svlačionice i sportske ambulante, košarkaška dvorana, sauna, teretana, prostorijama za wellness, restoran, kafiću i parkiralište samo su dio velike imovine do koje grad Zagreb pokušava doći u pravnoj bitci s NK Zagrebom.

Foto: Admir Buljubasic / CROPIX

 


Komentari