Tomašević uoči dočeka obišao beskućnike i hitne službe! Komentirao je i novosti u Holdingu: ‘Otkazi nisu po političkom ključu’

Foto: Zagreb.info

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević uoči dočeka Nove godine obišao je Prenoćište Crvenog križa u Kosnici.

Grad Zagreb financira prenoćište u iznosu od 3 200 000 kuna u kojemu je 90 korisnika, a drugo prenoćište je u Sesvetskom Kraljevcu.

“Svake godine pa i ove pokazujemo brigu i osjetljivost Grada Zagreba prema našim najugroženijim sugrađanima, svatko od njih ima svoj problem, ali ovdje imaju krov nad glavom tri obroka, uključeni su i u neke projekte kojima ih nastojimo vratiti na tržište rada” rekla je Romana Galic pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik Tomašević rekao je kako tradicija posjeta javnih i hitnih službi nešto što će nastaviti.

“Ovo je jedna tradicija koja je lijepa i koju ću nastaviti. Grad financira oko 90 korisnika a ima 150 mjesta. Gledat ćemo kako da ih unaprijedimo, omogućit ćemo im besplatno testiranje zbog covid potvrda.” rekao je gradonačelnik.

“U staroj godini je potrebno da mi koji smo na vlasti da posjetimo one koji rade za Novu jer većina građana je doma sa obiteljima” nadodao je.

Planovi za iduću godinu

“Znate da je ova godina bila iznimno teška za sve, želim da pandemija postane prošlost i da maske gledamo samo u kazališnim predstavama” rekao je Tomašević.

Vrelovod

“Vrelovod nije u ingerenciji Grada već HEP toplinarstva, tu je veliki program financiranja unutar Zagreba i potrošeno je nekoliko desetaka milijuna kuna, i Zagreb tu može pružiti logističku pomoć HEP-u tokom ljetnih mjeseci” rekao je gradonačelnik.

Otkazi u Holdingu

“Otkazi nisu po političkom ključu, što se tiče dokumenta volio bih se upoznati s tim a ne da danas komentiram, da se upoznam s procesom, a to će ionako trajati mjesecima u pregovorima sa sindikatima. Bilo kakvo restrukturiranje mora ići uz jasne kriterije”, zaključio je Tomašević.

Hitna u Heinzelovoj

Gradonačelnik se potom uputio na Zavod za hitnu medicinu u Heinzelovoj gdje mu je doktorica Dorja Sabljak priopćila stanje na hitnoj uoči Novogodišnje noći, koje je na sreću još uvijek relativno mirno.

Imali su nekoliko pacijenata s respiratornim problemima zbog magle, zatim nekoliko covid pozitivnih pacijenata i par njih s paničnim napadajima.

Foto: Zagreb.info

Vatrogasci

Gradonačelnik je posjetio i javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba gdje je izlaganje održao Mislav Šajatović Šuba, predsjednik vatrogasnog vijeća koji je gradonačelnika i novinare upoznao s radom vatrogasaca u godini za nama.

Rekao je da su u ovoj godini vatrogasci odradili 4629 intervencija i 200 prometnih nesreća. U požarima su spasili 61 osobu i 43 životinje.

Foto: Zagreb.info

Na Silvestrovo su imali malo intervencija, ali boje se da bi se to moglo promijeniti tijekom dočeka.

Policija

U posjeti Policijskoj upravi zagrebačkoj u Petrinjskoj, načelnik Marko Rašić zahvalio se gradonačelniku na posjeti Pu zagrebačkoj te je istaknuo da dobro surađuju s Uredom gradonačelnika, ali i ostalim gradskim uredima.

Napomenuo je kako je stanje u Zagrebu, ali i Zagrebačkoj županiji dobro po pitanju javnog reda i sigurnosti.

Foto: Zagreb.info

Istaknuo je kako novogodišnja noć protiče dobro i mirno te kako nema incidenata, a najveće okupljanje je na Trgu bana Jelačića gdje se nalazi nekoliko tisuća ljudi.

Apelirao je i na uporabu pirotehnike, odnosno da se izbjegava njeno korištenje, a oni koji ju ipak koriste da to rade u kontroliranim uvjetima.

Gradonačelnik Tomašević je rekao kako je policija jedina služba koja nije u ingerenciji gradske vlasti i da može potvrditi da dobro surađuju.

“O otme govore izvješća i u Gradskoj skupštini sva izvješća prolaze gotovo jednoglasno što govori o zadovoljstvu zastupnika s njihovim radom” rekao je Tomašević.

 

Komentari