TOMAŠEVIĆ U ULOZI ŠEFA? ‘Kad je Bandić dolazio, odmah se kuhala kava i svi su bili na nogama, sada je opuštenije’

Foto: Luka Stanz/ Pixsell

Prošla godina donijela je velike promjene u Zagrebu, a ona najveća je novi gradonačelnik. Nakon 20 godina vladavine Milana Bandića, vodstvo Zagreba preuzeo je Tomislav Tomašević. Njegova misija je učiniti Zagreb transparentnijim, zelenijim i tolerantnijim, a jedno je sigurno, nije mu lako.

Bandić je iza sebe ostavio niz “financijskih kostura iz ormara”, što je ujedno bio i najčešće korišten izraz, u posljednjim mjesecima. Tomašević pažnju plijeni i načinom života. Luksuzni automobili ga ne zanimaju, kao ni pretjerano dotjerivanje. Tako je na svečanom dočeku francuskog predsjednika Emmanuela Macrona prije mjesec dana obuo Adidas tenisice što nije naišlo na odobrenje pojedinaca.

Tomašević je za Jutarnji otkrio da nikada neće obuti cipele jer to nije njegov “đir”.

“Ajde, može dijelom biti i politički statement, ali je više stvar praktičnosti, lakše je u tenisicama na terenu”, izjavio je i priznao da nosi dva para tenisica, jedne jedne Adidas, a druge marke Vans.

Uz to ide crno odijelo i bijela košulja, bez kravate.

Zanimljivo, lider srpskog pokreta “Ne davimo Beograd”  Dobrica Veselinović u jednom je intervjuu otkrio da je upravo on kupio  prvu bijelu košulju Tomaševiću.

“Možda je ovo zanimljivo. Prvu bijelu košulju Tomaševiću sam ja kupio. Odnosno zajedno smo bili kad je kupio u Torinu 2016. godine. Šalili smo se na tu temu kako nema bijelu košulju, a mora imati makar jednu. Eto, sad nosi bijele košulje svaki dan. To ima veze sa tim koju vrstu institucije reprezentirate”, pojasnio je Veselinović.

Djelatnici Gradske uprave: ‘Tomašević je normalan tip’

Dojam “normalnog i prizemljenog tipa”, Tomašević je ostavio i na djelatnike u Gradskoj upravi.

“Zna se kako je to izgledalo kada je Bandić dolazio u ured, svi su morali biti na nogama, odmah se kuhala kava, a osoblje je stajalo u stavu mirno. Kod Tomaševića je opuštenija atmosfera i čine se pošten, ali to je otprilike sve”, otkrila je jedna djelatnica za Jutarnji.

Dodaje da joj smeta što se dosta toga nije pomaknule s mrtve točke.

Također, dio zaposlenika ga opisuje i kao zatvorenu osobu, a razlog je, pretpostavlja se, nepovjerenje prema dijelu zaposlenika koji su u Gradskoj upravi još od vladavine  Bandića. Navodno Tomašević sve sastanke i razgovore održava isključivo u krugu najbližih suradnika, a govori se da je u početku pregledavao i sve ugovore  uredu, pa čak i studentske.

Ipak, treba naglasiti da je prošlo tek šest mjeseci, a povjerenje, kao i velike promjene ne dolaze preko noći. Očekivanja od Tomaševića su velika, a hoće li opravdati glasove birača, ostaje za vidjeti do kraja mandata.


Komentari