TOMAŠEVIĆ STIŽE NA KONCERT ZA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE: Grad je po prvi puta pokrovitelj, a nastupit će poznati splitski bend

Tomislav Tomašević. (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Dan antifašističke borbe ove godine obilježit će koncert TBF-a u Zagrebu te pozdrav gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Koncert je prigodno najavljen za srijedu 22. lipnja s početkom u 19 sati. Uz popularni splitski bend, na koncertu će nastupiti ZborXop, kao i Zagrebački orkestar ZET-a, izvodeći tradicionalne skladbe kojima će se podsjetiti na tekovine Narodnooslobodilačke borbe (NOB) i otpora fašizmu i ustaštvu, navode organizatori.

Već tradicionalno, Antifašistička liga organizira događanja u Zagrebu povodom Dana antifašističke borbe, ovoga puta u suorganizaciji s Centrom mladih Ribnjak i VeDRA-om. Pokrovitelj događaja je Grad Zagreb, pa će se okupljenima prigodno obratiti Tomašević. Ispred Antifašističke lige govor će održati aktivistica Vesna Terselič, dok će Ranko Brtvić govoriti ispred VeDRA-e (Veterani Domovinskog rata i antifašisti).

Ovo je ujedno prvi puta da se Dan antifašističke borbe u Zagrebu održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika.

Inače, Tomašević je na svečanom obilježavanju ove obljetnice prisustvovao i 2021. godine. Tada je obilježen u Brezovici kraj Siska u povodu 80. obljetnice osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda i prve antifašističke borbene jedinice u tom dijelu Europe. Gradonačelnik je kod Spomenika Prvom sisačkom partizanskom odredu položio karanfile.

Nadalje, u svibnju ove godine, Tomašević je na svečanom obilježavanju Dana oslobođenja Zagreba potvrdio da postoji mogućnosti imenovanja ulice kao znak sjećanja na oslobođenje Zagreba od ustaške vlasti.

“Mladi moraju znati da je antifašizam utkan u društvu. Predani smo tome da grad zapamti sve borce i sve žrtve”, poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.


Komentari