‘TOMAŠEVIĆ SE OSRAMOTIO’ Odmah stigle kritike zbog fijaska s podzmenim spremnicima

Kako je otkrio pogled na Elektronički oglasnik javne nabave Grad Zagreb je 21. studenog poništio javni natječaj za nabavku ‘podzemnih spremnika za sakupljanje otpada s ugradnjom’, procijenjene vrijednosti 12.700.000 kuna bez PDV-a.

Jedan od zastupnika u skupštini koji je mjesecima upozoravao na to da je natječaj sporan te ga treba poništiti je Renato Petek koji je na facebooku odmah i komentirao poništenje natječaja.

“Tomašević se osramotio, no bolje da opet pretrpi kritike za lošu pripremu cijelog plana i postupka, nego da je prihvatio jedinu ponudu i dobio opravdane kaznene prijave. Prije dva mjeseca sam tvrdio da je Tomašević pred velikom dilemom, poništiti natječaj i izgubiti barem šest mjeseci za provedbu novog ili se suočiti s kritikama da je tvrtka čija je donacija spremnika Gradu Zagrebu jedina instalirana u centru Zagreb bila jedini ponuditelj i pobjednik natječaja vrijednog 15 milijuna kuna za 50 setova podzemnih spremnika. Problem je nastao i tijekom provedbe pilot projekta jer je više tvrtki doniralo Gradu svoje spremnike kako bi se isprobali u primjeni, a na kraju je samo jedan set instaliran u centru grada, u Masarykovoj”, poručio je u objavi zastupnik Petek.


Komentari