TOMAŠEVIĆ SE CIJEPIO TREĆOM DOZOM Komentirao i ostavku Vanđelića: ‘Žao mi je ako je to istina’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas se, zajedno sa svojom suprugom, cijepio trećom odnosno booster dozom cjepiva, nakon što im je prošlo šest mjeseci od druge doze. Tim povodom pozvao je sve građane da se cijepe, a izvijestio je da je u Zagrebu cijepljeno 72 posto odraslog stanovništva, dok je ukupno stanovništvo na 64 posto procijepljenosti.

“Udvostručili su se kapaciteti za cijepljenje i građani su to iskoristili”, kazao je zagrebački gradonačelnik i dodao da paralelno idu i PCR i brza antigenska testiranja te da sada ima devet punktova za testiranje, zbog odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite vezane uz covid potvrde.

Otkrio je i da je bilo manjih incidenata u Gradskoj upravi zbog uvođenja covid potvrda, odnosno da manji broj ljudi odbija testiranje, ali da je velika većina prihvatila odluku Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

“Potrudili smo se da sve gradske zdravstvene ustanove koje testiraju građane rade to po najnižoj cijeni od 50 kuna, i ista je cijena i za građane i za zaposlenike Gradske uprave”, izjavio je i dodao da je testiranje dodatni trošak za gradske ustanove.

Komentirao je epidemiološke mjere uoči Adventa u Zagrebu.

“Što se tiče mjera, vidjet ćemo kako će to dalje ići…uskoro počinje i Advent u Zagrebu. 27. studenoga je službeni početak i ovo je još jedan pandemijski Advent i Advent nakon potresa.  Bit će između 60 i 70 kućica što je triput manje nego 2019. i nadamo se da ćemo odraditi Advent sukladno epidemiološkim mjerama”, poručio je Tomašević. Smatra da će to biti dosta izazovno zbog programa i koncerata.

Novinari su ga upitali za mišljenje o ostavci šefa Fonda za obnovu Damira Vanđelića, a zagrebački gradonačelnik rekao je da mu je žao ako je to istina jer su dobro surađivali. Naveo je da je Grad Zagreb i sa Fondom i s Ministarstvom graditeljstva odrađivao sve što se od njega tražilo.

“Ubrzali smo sve što smo mogli i dali sve vezano uz stručnu pomoć, katastar, imovinsko-pravne odnose, legalizacije i druge pomoći gdje smo s mobilnim timovima obilazili građene i povećali broj zahtjeva”, zaključio je.

Komentari