Tomašević komentirao suđenje u aferi Agram koje je trajalo čak osam godina: ‘Vjerujemo da će se DORH žaliti, ali Grad poštuje odluku suda’

Tomislav Tomašević (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz oslobođen je svih optužbi u aferi Agram u kojoj se teretio zbog namještanja poslova zabrinjavanja otpada s Gradom Zagrebom i zapošljavanjem preko veze.

Na oslobađanje svih optužbi reagirao je gradonačelnik Tomislav Tomašević i rekao je da će Grad poštovati pravomoćnu odluku suda.

“Kad je sadašnja uprava Grada Zagreba preuzela vlast prošle godine, za sve optužnice USKOK-a stavili smo imovinsko-pravne zahtjeve u visini u kojoj je Državno odvjetništvo ustanovilo da je Grad oštećen, kako bi se Grad mogao naplatiti kad presuda bude pravomoćna. Pretpostavljamo da će se Državno odvjetništvo žaliti, a Grad će poštovati pravomoćnu odluku suda”, rekao je Tomašević.

Inače, Ante Nobilo, odvjetnik Petra Pripuza, rekao je kako presudom nisu zadovoljni i to zato što smatra da do slučaja nije ni trebalo doći. “Ovaj postupak je očito bio politički motiviran, bez iti jednog dokaza i nažalost potrošio je osam godina svih naših života. Nikakve potrebe za time nije bilo”.


Komentari