(FOTO/VIDEO) Tomašević: ‘Provest ćemo internu istragu u Holdingu da otklonimo sumnju na ljudski faktor’

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda na križanju Držićeve i Strojarske, gradonačelnik Tomašević je obišao teren zajedno sa zamjenikom Lukom Korlaetom i direktorom Vodoopskrbe i odvodnje Davorom Poljakom. Tom je prigodom dao izjavu za medije.

Foto: Zagreb.info

“U pola 6 ujutro je došlo do puknuća magistralnog cjevovoda. Do 8 sati ujutro je vodoopskrba osigurala vodu, sada je dio građana isto bez vode u Radničkoj zbog radova. U promet je pušten drugi trak, tramvaji voze.

Nema prijava štete na privatnim objektima, ako bude to će pokriti osiguranje”, rekao je gradonačelnik.

Foto: Zagreb.info

“Ovo je drugi magistralni cjevovod u zadnjih godinu dana uz onaj u Selskoj, on je oko 60 godina star i to moramo modernizirati i obnoviti. U zadnjih godinu dana uložili smo 200 milijuna kuna u modernizaciju mreže, a potrebno je dvije milijarde kuna u sljedećih sedam do osam godina kako bi vodoopskrbnu mrežu u potpunosti modernizirali i kako se ovakve stvari ne bi događale te da se smanje gubici”, najavio je Tomašević.

Foto: Zagreb.info

Pojasnio je da se Grad prijavio na oko 60 milijuna kuna u Fond solidarnosti nakon štete od potresa, te da je to prijavljeno prije dva mjeseca i da će se odmah uložiti, a a dalje će novac naći iz prihoda Holdinga i proračuna.

Gradonačelnik je rekao da bi idući tjedan volio sjesti s novim ministrom da dogovore daljnje korake.

Foto: Zagreb.info

“Normalizacija prometa se očekuje kroz koji sat, a kompletni radovi do kraja dana”.

Iako se radi o magistralnom cjevovodu koji je star 60 godina, Holding će napraviti internu istragu da se vidi postoji li ljudski faktor, da se ispita što je uzrok.

Poljak je pojasnio da prošli radovi koji su bili na toj lokaciji nisu bili na cjevovodu već na sanaciji pokrovne ploče.


Komentari