TOMAŠEVIĆ PONOSAN NA SVOJE ŠKOLARCE! Sjajna četvorka pomela konkurenciju u Singapuru, ’Gdje se nalazi ta zemlja, daj zumiraj kartu svijeta’

Gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, povodom, kako tvrdi, iznimnih rezultata mladih informatičara na 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, uputio je i službenu čestitku učenicima zagrebačlkih srednjih škola koji su od 87 zemalja sudionica, bili najbolja europska reprezentacija.

Tomaševićevu čestitku prenosimo u cijelosti:

“Dragi učenici, poštovani gospodine Lendvaj, poštovane dame i gospodo!

Od sveg vam srca čestitam na uspjehu koji ste kao predstavnici Republike Hrvatske postigli na ovogodišnjoj, 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, jednom od najvećih i najvažnijih međunarodnih natjecanja iz informatike.

Iznimno su me obradovali i ponosom ispunili rezultati koje ste ostvarili na ovogodišnjoj olimpijadi! Vaši uspjesi rezultat su svakodnevnog, dugogodišnjeg rada, truda, zalaganja i odricanja. Vjerujem kako ćete stečena znanja koristiti kako biste, uz osobni uspjeh, pomogli nastaviti graditi bolje društvo, kakvo Zagreb i Hrvatska žele postati.

Poseban pozdrav i zahvalu upućujem vama, gospodine Lendvaj i gospodine Malnar, svim stručnim voditeljima i organizacijskom odboru, na volji, trudu i ljubavi koje vi osobno, kao i cjelokupni Hrvatski savez informatičara, ulažete u svom radu s učenicima, čime ste im svakodnevna inspiracija, poticaj i podrška u ostvarivanju iznimnih rezultata i postignuća.

Vama, gospodine Dmitroviću, zahvaljujem na gostoprimstvu i domaćinstvu sudjelovanja naših učenika na olimpijadi”, naveo je.

Inače, samu vijest o uspjesima mlade reprezentacije objavio je predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Vlado Lendvaj. Otkrio je kako su Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić, učenici 3. razreda zagrebačke XV. gimnazije osvojili zlato dok je njihov kolega Vito Anić osvojio srebro. Maturant iste škole, Krešimir Nežmah osvojio je broncu.

“Nećete vjerovati što se danas dogodilo u finalu svjetske informatičke olimpijade u Singapuru! Učenici su, kao i prvi dan, rješavali 3 zadatka i mogli su osvojiti 0 do 100 bodova za svaki od njih, ovisno o kvaliteti svog rješenja. Poredak na ljestvici se mijenjao iz trena u tren, bodovi su frcali na sve strane, 5 sati natjecanje je brzo prošlo i ljestvica se umirila. Prva dva mjesta Kinezi, ok, ništa čudno. Treći Japanac, i to je normalno. Ali što je ovo na četvrtom mjestu? Gdje se nalazi ta zemlja, pitaju se novinari koji dosad nisu pratili programerska natjecanja. Daj, zumiraj mapu svijeta malo jače, gle tu u EU. Hrvatska! Dorijan Lendvaj, danas četvrti, dovoljno za ukupno zlato na IOI. Patrick Pavić nekoliko bodova manje, također zlato, Vito Anić srebro, Krešimir Nežmah bronca, Hrvatska je najbolja EU reprezentacija na ovom natjecanju, a naša 2 zlatna učenika su bolji od svih dosad nenadmašnih Rusa. Čestitke svim zaslužnima!”, napisao je Lendvaj na svom Facebook profilu.


Komentari