Tomašević otkrio kada se sastaje s Plenkovićem! Komentirao i Pripuzovo pismo: ‘Nećemo donositi ishitrene odluke’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je da će se u četvrtak u 10 sati sastati s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrima Zdravkom Marićem i Darkom Horvatom na temu financija i obnove metropole.

Očekujemo dobru suradnju

“Situacija s gradskim financijama u Zagrebu nije dobra, ali je rješiva. Bavimo se rješenjima. Očekujemo dobru suradnju s Vladom”, rekao je Tomašević.

Ponovio je i da je financijska situacija u Zagrebu  posljedica tri godine financijske neodgovornosti prošle vlasti.


“2019. godina završila je gubitkom od milijardu i 300 milijuna kuna, a  2020. godina s gubitkom od ‘samo’ 90 milijuna kuna, uz covid pozajmicu Vlade koju treba vratiti i odgođena potraživanja od strane ZET-a, Holdinga i Voda. Tekuću 2021. godinu obilježili su “napucani troškovi zbog predizborne godine”, istaknuo je čelnik platforme Možemo.

O otvorenom pismu Petra Pripuza

Upitan za otvoreno pismo C.I.O.S Grupacije, specijalizirane za gospodarenje otpadom, koja je izrazila spremnost za pristupanje sporazumnom raskidu važećih ugovora, Tomašević je podsjetio da je još u predizbornoj kampanji najavio da će na reviziju svi veliki ugovori s privatnim poduzećima.

“Bilo da se radi o gospodarenju otpadom ili pročišćavanju otpadnih voda ili nekim drugim komunalnim uslugama, ugovore ćemo dati na reviziju i vidjeti što je tu dobro za Grad Zagreb a što nije. To će trajati neko vrijeme i sigurno nećemo donositi ishitrene odluke”, poručio je.

Tomašević je istaknuo i da se trenutačno bavi temama na razini sustava, a ne konkretnim poduzećima ili konkretnim slučajevima.

Pregovori sa SDP-om?

Upitan za pregovore sa SDP-om oko formiranja gradske vlasti, rekao je kako tu ne očekuje nikakve probleme.

“Trenutno smo u fazi razgovora oko programskih ciljeva, a u drugoj fazi ćemo razgovarati o tehničkim stvarima kao što su pozicije unutar skupštine, predsjednici, potpredsjednici…”, rekao je Tomašević.

Komentari