Tomašević oštro osudio napad na Rimčeve radnike: ‘Napad na ljude zbog druge boje kože napad je na sve nas’

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević putem svog Facebook profila oštro je osudio napad na radnike tvrtke Rimac Automobili.

“Oštro osuđujem rasistički napad na radnike Rimac Automobila. Nasilju ne smije biti mjesta u našem gradu, pogotovo ne onom motiviranom mržnjom prema onima koji su drukčiji, po bilo kojoj osnovi.

Napad na ljude zbog druge boje kože napad je na sve nas. Zato očekujem da institucije što prije pronađu napadače i kazne ih za ovaj zločin iz mržnje. A Zagreb će, usprkos pojedincima koji mrze, ostati otvoren i gostoljubiv grad”, poručio je Tomašević.

Podsjetim, vlasnik te tvrtke Mate Rimac u subotu se požalio da zbog rasističkog napada na njegove zaposlenike. Otkrio je da se napad dogodio kada su zaposlenici prešli cestu i ubrzali korak kako bi izbjegli sukob, no napadači su ih sustigli i započeli fizički obračun. Iz zagrebačke policije potvrdili su da se incident dogodio kod HNK iza ponoći te da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

“Nažalost, kolege imaju ozljede glave, nekoliko njih, nadamo se da će se brzo oporaviti od ozljeda. U kontaktu smo s policijom, mi svakako osuđujemo takvo ponašanje, apeliramo na sve da shvate da ako želimo bit svjetski lideri u ovoj industriji i općenito u bilo čemu, da to uključuje i angažman stranih talenata, iz cijelog svijeta. Mi ulažemo velik trud da ih dovedemo u Hrvatsku i predstavljamo im Hrvatsku kao sigurnu zemlju koja je gostoljubiva i srdačna i svaki ovakav incident koji se dogodi poljulja povjerenje da je to točno, priopćila  je Marina Verović, direktorica HR-a u Rimac Automobili za HRT.

Komentari