TOMAŠEVIĆ ODAO POČAST UBIJENOJ OBITELJI ZEC ‘Tragično je da u posljednjih 30 godina gradonačelnik Zagreba nije komemorirao ovaj zločin’

“Ovdje stojim ponizno kao gradonačelnik Zagreba kako bi odao počast nevinim žrtavama, nevino pobijenoj obitelji Zec jer svi znamo što se ovdje dogodilo prije 30 godina, svi znamo tko su počinitelji, svi znamo koji su bili motivi, a isto tako znamo da za to nitko nije odgovarao. Tragično je da u posljednjih 30 godina gradonačelnik Zagreba nije komemorirao ovaj zločin i da se pušta da na taj način ovakvi zločini padaju u zaborav. Ovdje sam kao gradonačelnik zajedno s cijelom delegacijom u kojoj je i predsjednik Skupštine Klisović jer želimo živjeti u gradu gdje je zločin zločin, bez obzira tko ga je počinio i nad kim je počinjen i da za taj zločin počinitelji odgovaraju. Ovdje sam jer smatram da ovakvi zločini ne smiju pasti u zaborav kako se više nikad u budućnosti ne bi ponovili, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević na komemoraciji.

Uz njega su tamo bili i predsjednik zagrebačke Skupštine SDP-ov Joško Klisović, potpredsjednik Vlade Boris Milošević (SDSS) i njegov stranački kolega Milorad Pupovac iz Srpskog narodnog vijeća.

“Zagreb će biti grad u kojem se svatko tko ovdje živi osjeća kao u svom domu, gdje nema diskriminacije po bilo kojoj osnovi. I gdje se svaki zločin kažnjava, gdje ne postoje nepravde kakve su se dešavale, u ovoj jednoj od najsramotnijih epizoda u suvremenoj povijesti Zagreba. Ovdje sam kao zalog bolje budućnosti da će Zagreb biti otvoren grad za sve, da će u njemu svatko imati mjesto, da će svi imati jednaka prava i mogućnosti. To je grad u koji vjerujem i Zagreb će takav biti”, istaknuo je Tomašević.

Podsjetimo, ovo je prvi put da je gradonačelnik Zagreba prisustvovao komemoraciji za ubijene članove obitelji Zec, koje su na Sljemenu usmrtili članovi “zločinačke petorke” zloglanog Tomislava Merčepa koji je osuđen za ratne zločine, ali ne i za ovaj.


Komentari