Tomašević o smjenama članova uprave Holdinga: ‘Teško je bilo s njima surađivati’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding na današnjoj sjednici donijela je odluku o opozivu predsjednika Uprave Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola. Za čelnika je  imenovan Ivan Novaković, stoji u obavijesti na Zagrebačkoj burzi.

Podsjetimo, Vuković i Samodol na funkcijama su bili od 14. lipnja, dakle svega 100 dana, kada je Skupština Holdinga razriješila dotadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog holdinga.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević povodom spomenutih promjena sazvao je  konferenciju za medije pred zgradom Gradske uprave.

“Ne dovodim u pitanje njihovo znanje, a iako smo se dogovorili oko ciljeva, došlo je do sve teže suradnje, posebno oko koncepcija vođenja. Imali smo različite vizije. Oni su teško surađivali s novim članovima, članovima Nadzornog odbora, a u konačnici i sa nama”, izjavio je Tomašević.

“Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu”, dodao je i nije htio komentirati jesu li im bile vezane ruke oko upravljanja Holdingom.

“Bile su različite vizije u upravljanju Holdingom. Ne želim ići sada u detalje da se to ne pretvori u “ping pong”. Imali smo različiti koncept oko upravljanja”, priča zagrebački gradonačelnik i dodaje da misli da nije pogriješio kada je donio odluku o imenovanju bez javnog natječaja.

“To je tada bilo nužno, oni su dali doprinos stabilizaciji Holdinga. Holding je bio u takvom stanju da je trebao nužnu promjenu cijele uprave. Ali imamo različite koncepcije, razišli smo se, to je to”, ističe i dodaje da će nastaviti stabilno funkcionirati.

Potvrdio je da je Ivan Novaković novi predsjednik Uprave. Kaže i da moraju raditi kao tim da bi se Holding mogao izvući iz problema.

“Što se tiče pitanja vezanih za sadašnju upravu, ostaju tri člana uprave imenovana na javnom natječaju. Jednog od njih, Ivana Novakovića, imenovali smo za predsjednika uprave”, kaže Tomašević i ističe da cijeli nadzorni odbor ima njegovo povjerenje.

Otkrio je i da će biti objavljen novi javni natječaj za člana uprave vezanog za financije. Još jednom se osvrnuo na odlazak Vukovića i Samodola.

“Sad u cijelu ovu dinamiku, tko je i kada ponudio ostavke, ne želim ulaziti. Nikome ne treba da ovo postane ping pong. Nama je interes da Holding posluje stabilno, da nemamo sukobe u vrhu Holdinga”, ističe.

Osvrnuo se i na otpremnine.

“U ugovoru je sve jasno o otpremnini. Imaju pravo na nju, čini mi se da se radi o tri plaće”, kaže Tomašević.

Komentari