TOMAŠEVIĆ O PRVOJ GODINI KAO GRADONAČELNIK ‘Ovo što sam naslijedio, to ne bih nikome poželio”‘

Gradonačelnik Tomislav Tomašević (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

“Osjećam se kao uspješni gradonačelnik i to pokazuju i istraživanja javnog mijenja” rekao je Tomašević o uspješnosti prve godine rada. “Ovo što sam naslijedio, to ne bih nikome poželio”, požalio gradonačelinik Tomašević Dnevniku Nove TV se na ostavštinu bivšeg gradonačelnika Bandića.

Zagreb, to znamo, ima puno problema, ali gradonačelnik smatra kako su ipak uspjeli neke stvari popraviti. U prvom planu tu je likvidnost koja – nije bila dobra.

“Likvidnost grada je dobra, uspjeli smo smanjiti kašnjenja prema svim ustanovama, vrtićima… sve što sad radimo u Holdingu dolazi s pozitivnim prognozama”, pohvalio se Tomašević. A upravo na tu temu imao je danas i sastanak s vrhom Vlade na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem koji je na Twitteru objavio kako i “dalje nastavlja podupirati razvoj zagreba u očuvanju financijske stabilnosti”.

SASTANAK PLENKOVIĆ – TOMAŠEVIĆ ‘Vlada nastavlja podupirati razvoj Zagreba u očuvanju financijske stabilnosti’

Optužbe da je grad prljav i pun smeća, gradonačelnik odbacuje iako se svakog dana suočava sa zagrebačkom realnošću.

Na pitanje o tome gdje s djecom oja se ove godine neće upisati u vrtić, Tomašević odgovara da iako se u cijeloj državi krši pedagoški standard, da aktualna vlast ipak to namjerava mijenjati.

Danas sam otvorio izgradnju vrtića u Sesvetama i imat ćemo još dvadesetak projekata vezanih uz vrtiće. Pitanje je i u kojem se kvartu djeca upisuju”, dodao je Tomašević “i u ovom trenutku imamo 400 slobodnih mjesta.”

Komentari