Tomašević o ponovnom puknuću cijevi na Selskoj: ‘Tu je bila i povećana izgradnja, upozoreni smo da bi se ovo moglo dogoditi’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević došao je na mjesto puknuća cijevi na Selskoj. Drugo je to puknuće u samo posljednja tri dana.

Na teren su odmah izašle sve nadležne službe kako bi zaustavile curenje vode. Osim Tomaševića, na terenu je i njegov zamjenik Luka Korlaet.

“Radi se o istom magistralnom cjevovodu koji je jedan od najbitnijih za opskrbu vode cijelog zapadnog dijela Zagreba. Nažalost, on je iz 64. godine. Uz Selsku je bila povećana izgradnja, a razvoj te stanogradnje nije pratio dovoljno razvoj infrastrukture. Prije dva dana, kada je nastalo prvo puknuće, upozoreni smo da bi moglo nastati još jedno dodatno puknuće jer dolazi do dodatnih naprezanja nakon što se manipulira sa samim magistralnim vodom kad se zatvara voda da ne bi došlo do većih šteta”, rekao je Tomašević.

Najnovije puknuće cijevi poplavilo je kuhinju i suterenske prostorije obližnje škole, a gradonačelnik je najavio da će se šteta pokriti iz gradskog osiguranja.

“Stvara se i veliki problem u funkcioniranju prometa budući da je ovo jedna od najprometnijih ulica u Zagrebu. Južni dio Selske trebao bi biti saniran do sutra navečer, dakle dio koji je oštećen nakon prvog puknuća. Ovaj dio koji je oštećen današnjim puknućem trebao bi biti saniran do kraja tjedna”, rekao je gradonačelnik, prenosi 24sata.


Komentari