Tomašević o Memorandumu: ‘Idemo u daljnju borbu’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević istaknuo je u utorak kako je gradonačelnik Bandić nakon velikog pritiska novinara, javnosti i oporbe konačno objavio Memorandum o razumijevanju koji je potpisao s tvrtkom Eagle Hills za “Zagrebački Manhattan”.

Tomašević je na svom Facebook profilu napisao kako je Bandić to učinio samo dan prije sjednice Gradske skupštine na čijem je predloženom dnevnom redu njihova točka, Kluba zastupnika lijevog bloka, prema kojoj bi se Bandića zadužilo da gradskim zastupnicima podnese izvješće o realizaciji projekta “Zagrebački Manhattan”, a to izvješće bi sadržavalo i Memorandum.

“Najavio sam još prošli tjedan nakon što smo ih ‘stisnuli’ na skupštinskim odborima da će Gradska uprava to morati objaviti prije ili kasnije i to se upravo dogodilo”, istaknuo je Tomašević.

Rekao je kako se gradski zastupnici Kluba lijevog bloka nisu dali ponižavati prošli petak kada je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić “arbitrarno odlučio, bez ikakvog zakonskog uporišta, da gradski zastupnici mogu vidjeti Memorandum na samo 15 minuta bez ikakvog zapisivanja”.

Tomašević je zahvalio Danki Derifaj i svim drugim novinarima koji su inzistirali na odgovorima, udrugama koje su prema Zakonu o pravu na pristup informacijama tražile Memorandum i stotinama građana koji su svojim zahtjevima za uvid proteklih dana vršili pritisak na Gradsku upravu.

“A sad detaljna analiza Memoranduma i idemo u daljnju borbu”, poručio je Tomašević.


Komentari