Tomašević o bombama u trgovačkim centrima: ‘Da se nađu počinitelji i da budu kažnjeni jer onda to nikome više neće pasti na pamet’

Gradonačelnik Tomislav Tomašević, foto: Foto: Goran Mehkek /Davor Pongracic / CROPIX

Gradonačelnik Tomislav Tomašević oglasio se po pitanju nekoliko dojava o eksplozivnim napravama podmetnutimma u trgovačke centre diljem Zagreba.

“Prema posljednjim informacijama koje sam dobio od načelnika PUZ-a, s kojim sam u kontaktu još od jučer zbog nesreće u Držićevoj, policija će se priopćenjem detaljno očitovati o tim dojavama. Očito je riječ o nizu lokacija gdje je došla prijava o podmetnutoj bombi koje se sada provjeravaju na različitim lokacijama u gradu.

Očekujem od policije da utvrdi, ako se radi o lažnim dojavama, kao što je bilo posljednja dva puta, tko je to prijavio jer je to kazneno djelo. To uznemirava građane i javnost i doista bi bilo dobro da policija utvrdi tko to radi i da ga se drastično kazni, za to su predviđene i dosta visoke kazne zatvora.

Mislim da će biti dobro da se nađu počinitelji i da budu kažnjeni jer onda to nikome više neće pasti na pamet”, poručio je zagrebački gradonačelnik Tomašević.

Komentari