Tomašević najavio mogućnost imenovanja ulice ‘8.svibnja’ u Zagrebu: Mladi moraju znati da je antifašizam utkan u društvu

Gradonačelnik Tomašević (foto: Darko Tomas / CROPIX)

Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti povodom Dana oslobođenja Zagreba i sjećanje na dan kad su partizanske jedinice ušle u Zagreb, a kojim se slavi slom Nezavisne Države Hrvatske, svečanom akademijom obilježila se Pobjeda nad fašizmom, Dan Europe i Oslobođenja grada Zagreba.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

U sklopu programa prikazan je dokumentarni film “Oslobođenje Zagreba”.

Franjo Habulin, predsjednik SABA-e u Maloj dvorani Koncertne dvorane Lisinski naglasio je kako bez antifašizma ne bi bilo niti današnje Europe, a u govoru je pozvao da se jedna zagrebačka ulica uskoro, kao znak sjećanja na oslobođenje Zagreba, nazove 8. svibnja.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Na svečanom obilježavanju okupilo se oko stotinu uzvanika među njima zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, bivši predsjednici Republike Stjepan Mesić te Ivo Josipović. Prisustvovali su i izaslanici državnog vrha.

“Mladi moraju znati da je antifašizam utkan u društvu. Predani smo tome da grad zapamti sve borce i sve žrtve”, poručio je Tomašević i potvrdio mogućnost imenovanja ulice kao znak sjećanja na oslobođenje Zagreba od ustaške vlasti.

 


Komentari