Tomašević na sastanku s KK Cibona: Što će s dugom od preko 31 milijuna kuna?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Novoizabrano vodstvo KK Cibona jučer je u prostorijama Grada održalo sastanak s predstavnici Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, izvijestili su iz tog kluba.

U sklopu sastanka predsjednik KK Cibona Mario Petrović, direktor Mauro Lukić i član Uprave Ivan Matasić su, između ostalog, gradskoj vlasti prezentirali aktualno stanje u Klubu te iznijeli planove za stabilizaciju poslovanja ovog zagrebačkog košarkaškog velikana.

Dug težak preko 31 milijun kuna

Gradskoj vlasti je u sklopu sastanka prezentiran i nalaz interne revizije, koji je provela aktualna Uprava Kluba. Nalazom navedene revizije ustanovljeno je trenutno financijsko stanje Kluba, te ukupni dug u iznosu od 31.992.478,00  kuna. Uz navedeno, od strane novog vodstva Kluba istaknuto je kako su uz spomenuta dugovanja utvrđene i određene nepravilnosti u prethodnom vođenju klupskog poslovanja i financija, te da su pronađene nepravilnosti proslijeđene i prijavljene nadležnim državnim institucijama.

Iz kluba su izvijestili kako su s gradonačelnikom Tomaševićem razgovaralo o planovima restrukturiranja KK Cibona koje se temelji na smanjenju postojećih dugova, osiguravanju likvidnosti te pronalaženju novih stabilnih izvora financiranja.

“Održan je konstruktivan sastanak kojim su otvorene brojne teme i koji je prvi u nizu koraka kojima želimo u partnerstvu s Gradom Zagrebom osigurati iznalaženje rješenja za nesmetano i uspješno funkcioniranje Kluba. Jedno od takvih pitanja je i ono kojim želimo doći do rješenja koje će osigurati da KK Cibona i dalje ima svoj dom u Košarkaškom centru Dražena Petrovića”, istaknuo je nakon održanog sastanka Mauro Lukić, direktor KK Cibona.

Ovaj je sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem bio tek prvi u nizu, objavili  kluba.


Komentari