Gradonačelnik Tomašević o obnovi Zagreba nakon potresa: ‘Tu situcija nije dobra!’

Gradonačelnik Tomašević danas je obišao domove za starije osobe i darovao njihove korisnike, a nakon darivanja odovarao je na novinarska pitanja. A njih je bilo – puno. Osim što je najavio tko će svirati za Novu godinu na Trgu, komentirao je stanje obnove nakon potresa.

Na pitanje je li zabrinut što je Europska komisija najavila da se neće moći produžiti rok za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti, Tomašević je rekao:

“Ja sam shvatio taj stav Europske komisije više kao da se on prema sadašnjim pravilima ne može produžavati, vjerujem u lobiranje i pregovore od strane Vlade. Vjerujem da će se ipak produžiti taj rok”, rekao je.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Rekao je i da je obnova u punom jeku što se tiče javnih zgrada. No, što se tiče privatnih zgrada – tu se stoji na klimavim temeljima.

“Zato je zakon i mnijenjan. Sad doista ne bi smjelo biti nikakvih prepreka da te odluke idu. Ambiciozno smo udvostručili novac koji je potreban za sufinanciranje obnove privatnih zgrada. Očekujem da krenu prve zgrade početkom sljedeće godine. To je moje očekivanje”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

 


Komentari