TODORIĆ OPET NA ’CIBONI’ : Bivši šef Agrokora snimljen na košarkaškoj utakmici Zagrepčana i Beograđana

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U Košarkaškom centru Dražen Petrović na “Ciboni”, odigrana je utakmica ABA lige između Cibone i Partizana, a sve je sa zanimanjem pratio i bivši šef Agrokora, Ivica Todorić. Tako se Todorić nakon nekog vremena opet vratio na Cibonu, kolokvijalno nazivan dio Trešnjevke na kojem je i stolovao za vrijeme upravljanja Agrokorom.

Zagrebački košarkaši naposljetku su izgubili od Beograđana i to rezultatom 79:61, no Todorića to nije previše diralo. Pozdravljao se naime i smiješio okupljenima.

Podsjetimo, Todorića i njegovih 14 suoptuženika tereti se da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1.2 milijarde kuna pri čemu je, kako tvrdi tužiteljstvo, Todoriću pribavljeno 923.6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna pribavljen je nizozemskom Agrokor Investmentu BV. Naposljetku, Ivica Todorić je početkom listopada 2020. godine u tzv. malom Agrokoru nepravomoćno oslobođen optužbi da je svoj nekadašnji koncern s troje suradnika oštetio za 1.25 milijuna eura, a nakon toga putem društvenih mreža prozivao je za navodne malverzacije i ministra financija Zdravka Marića te premijera Andreja Plenkovića.

Krajem kolovoza ove godine objavio je dijelove navodne kaznene prijave protiv Marića u kojoj ističe kako je isti u veljači 2017. godine kao ministar financija u tajnu radnu skupinu, koja će kasnije biti poznata kao skupina Borg, pozvao Tonćija Korunića iz InterCapitala, tvrtke koja je trgovala dionicama grupe Agrokor, te mu je davao povlaštene informacije.

Nešto ranije, u svibnju ove godine, objavio je “dokaze” iz 2017. godine koji pokazuju, kako tvrdi Todorić, da članovi grupe Borg postavljaju članove Nadzornog odbora u Agrokoru te kako premijer zapravo šalje grupu Borg da opljačka Agrokor.

Podsjetimo, nakon što su u javnost izašle malverzacije u slučaju Agrokor, Todorić je sa suprugom, ali i sinom kojeg se također povezivalo sa čitavim slučajem, preselio u London, no naposljetku se vratio u Zagreb.


Komentari