TOČNO U PODNE Veliki skup podrške Ukrajini na Trgu bana Jelačića

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimira Čičak najavio je kako će se u subotu, 5. ožujka, na glavnom zagrebačkom trgu, održati skup podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu.

Čičak je za Hinu rekao kako su jučer zajedničku sjednicu održali predstavnici HHO-a, zagrebačke ukrajinske zajednice te ataše za kulturu Veleposlanstva Ukrajine Ruslan Yegorov, vezanu uz pripremu velikog skupa podrške Ukrajini i Ukrajincima u Zagrebu.

“Odlučili smo pozvati i druge gradove, pogotovo županijska središta da nam se pridruže i da u svojim sredinama organiziraju istu takvu podršku Ukrajini i ukrajinskoj nacionalnoj manjini”, poručio je.

Predsjednik HHO-a naveo je da su o tome obavijestili različite institucije, uključujući Vladu, Hrvatski sabor i Grad Zagreb. Uz to, od Grada Zagreba zatražili su da im osiguraju razglas i binu za održavanje skupa.

Čičak je najavio i da će danas u 13 sati u prostorijama HHO-a biti održana konferencija za medije na kojoj će iznijeti više detalja o subotnjem skupu potpore Ukrajini i ukrajinskom narodu.


Komentari