Točno u podne korisnici domova za starije, zaplesati će jedinstvenom plesnom točkom!

U povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom Zajednički put i domovima za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba, tradicionalno od 2008. godine organizira plesnu smotru i natjecanje u plesu naših najstarijih sugrađana.

Ova manifestacija neizostavan je događaj u kalendarima korisnika domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba koji potvrđuje kako životna dob nije prepreka za plesni pokret. Impresivan podatak o preko 2.500 izvođača tijekom proteklih 12 godina dovoljno govori o važnosti plesa kao društvene i tjelesne aktivnosti najmudrije generacije.

Istog dana obilježava se i Europski dan solidarnosti među generacijama te ova manifestacija čini idealan spoj solidarnosti i suradnje raznih dobnih skupina.

Život koji nam je nametnula epidemija koronavirusa zahtijeva od svih nas prilagodbe i traženje novih načina provođenja aktivnosti koje smatramo važnim. I u ovim posebnim uvjetima života, kada smo obasuti brojnim mjerama i uputama kojih se valja pridržavati, ples je pronašao put do svojih plesača.

Korisnici svih 11 domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba obilježit će 13. Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama u srijedu, 29. travnja, u 12,00 sati jedinstvenom plesnom točkom. Točno u podne korisnici domova će na svojim balkonima, terasama i uz prozore zaplesati „Zagrebačkim ulicama“ uz stručno vodstvo. Ovim kratkim plesnim programom, želimo poručiti našim korisnicima da znamo koliko im je važna i draga ova manifestacija.

“Ujedno ističemo kako u ovim epidemiološki zahtjevnim vremenima u 11 domova za starije osobe Grada Zagreba s 3.800 korisnika nemamo do sada niti jednog pozitivnog na COVID-19. U želji da tako i ostane, na najljepši način obilježit ćemo dan u kojem će barem na nekoliko minuta zaboraviti na odvojenost od svojih najmilijih. Neka nas ples sve povede u dan koji s nestrpljenjem očekujemo… dan kad će oni koji su svo ovo vrijeme davali upute, vodili nas i brinuli o zdravlju nacije reći: uz mjere opreza život vraćamo u normalu. A onda, dogodine plešemo na tradicionalan način bez socijalne distance”, dodaju.


Komentari