TO NIKAKO NIJE FER! Trgovine instaliraju caffe aparate, a ugostitelji sjede doma na kauču bez posla i prihoda

Foto: Zagreb.info

Zagrepčani su na Cvjetnom trgu u četvrtak, na Badnjak, napravili pravi party, što je neke razbjesnilo, dok su drugi podržali ovakav potez. Ono o čemu je većina govorila i preko društvenih mreža opominjala okupljene je pridržavanje epidemioloških mjera.

Nošenje maske i fizički razmak od jednog i pol, odnosno dva metra su pravila koja već i ptice na grani znaju, a svi oni koji na to podsjećaju građane kod istih izazivaju kronično kolutanje očima, ali i pokoju masnu psovku.

Ono što nam je zapelo za oko je činjenica da su posjetitelji zagrebačkog centra masovno poharali trgovine kako bi nabavili piće za “chillanje” na Cvjetnom i okolnim ulicama, pa smo  za mišljenje o cijeloj situaciji pitali Dražena Oreščanina iz Glasa poduzetnika.

“Kafići su trebali biti otvoreni jer je problem upravo u toj nejednakosti u kriterijima. Neki su otvoreni, a neki zatvoreni, pa svaki dan gledamo kako trgovine instaliraju caffe aparate i fast foodovi prodaju pića, a oni koji su drukčije registrirani sjede doma”, govori nam naš sugovornik.

“TO JE DISKRIMINACIJA!”, dodao je.

Pitali smo ga i da nam prokomentira ponašanje građana na Badnjak u središtu metropole, na što nam Oreščanin govori:

“Svi ti ljudi su odrasli i sami odlučuju koliko će poštivati epidemiološke mjere i ograničenja koja je donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Ako je netko napravio nešto krivo, postoje službe koje će provesti sankciju. Policija se tamo nije pojavila, pa se može zaključiti kako je sve bilo po pravilu”.


Komentari