‘TO JE TAKO KADA ŽELITE UVESTI REDA!’ Dijana Zadravec o svojoj smjeni: ‘Ekipa koja radi i privatno, ostaje voditi bolnicu’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec danas je smijenjena s navedene pozicije, no nije se libila oštro kritizirati tu odluku i smatra da je ona nedužna u toj situaciji.

Za 24 sata otkrila je kako u Vinogradskoj bolnici ostaju kriminalci i korupcija, kao i da je ona dirnula u osinje gnijezdo.

“Predstojnici i profesori koji rade paralelno u bolnici i privatnim klinikama ostaju kao ekipa voditi bolnicu, a to je tako kada želite uvesti reda i nemate privatan biznis”, izjavila je.

Borba protiv korupcije mora se platiti glavom

Kaže i kako je njezina smjena poruka građanima da se borba protiv korupcije mora platiti glavom i da ne postoji zakon koji to može riješiti. Otkriva i kako ju svi proganjaju posljednje četiri godine.

“Kada sam ih javno prokazala vidimo kako je to dr. Vatavuk završio. Ovo je sramota za Hrvatsku za naše zdravstvo. Kriminalne skupine vladaju i drmaju javnim zdravstvom i imaju privatne klinike koje financiraju državnim novce”, zaključila je Zadravec.

Podsjetimo, aktualni ravnatelj Vinogradske Zoran Vatavuk u svom priopćenju vezano uz smjenu Zadravac izjavio je kako su njenim vođenjem zavoda ozbiljno narušeni međuljudski odnosi što je dovelo do odljeva kadrova iz te ustanove.

„Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima“, dio je priopćenja Vatavuka.


Komentari