‘To je proširena priča o sigurnosti, a ne samo prisluškivanje’: Korlaet komentirao spornu nabavku te Holdingovo financijsko izvješće

Foto: N1 screenshot

Nakon što su se povela pitanja o javnoj nabavi usluga korporativne sigurnosti, koja uključuje i prislušne aparate, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, gostovao je u emisiji “Zagrebi po Zagrebu” na radio Sljemenu.

Očekivano, potencijalno prisluškivanje u Holdingu te minus te tvrtke od 800 milijuna kuna, bile su glavne teme.

“Nije samo prisluškivanje ovdje tema već malo šire postavljena priča o sigurnosti, koja želi prevenirati curenje podataka i korupciju. Ja bi rekao da je to normalno i da to radi svaka korporacija”, rekao je Korlaet upitan ima li uopće povjerenja unutar Holdinga.

Veliki minus u Holdingu, smatra Korlaet, najvećim je dijelom krivica štetnog ugovora za plin. Inače, Zagrebački holding završio je prošlu godinu sa 794 milijuna kuna minusa.

No, dogradonačelnik ipak pokazuje i tračak optimizma.

“Projekcije poslovnog plana Holdinga pokazuju da će se on stabilizirati. Holding je komunalna kompanija i mora poslovati po načelu, prije svega, dobrobiti za građane i u tom smislu on mora ploviti mirnim morem. Holding mora imati stabilno poslovanje. Da izbjegnemo potrese kakvi su se, nažalost, dogodili s Plinarom”, ustvrdio je Korlaet, komentirajući financijsko izvješće za Holding.

Dodao je i kako po njemu to financijsko izvješće pokazuje zaokret, odgovornost i trend povećanih prihoda i smanjenih rashoda.

Dogradonačelnik je također bio upitan i o obnovi, koja čini se, još uvijek ne uzima zamah koji bi trebao.

Tu se ističe primjer gimnazije Tituš Brezovački, koja je zaštićeno kulturno dobro, ali bivša gradska vlast je krenula s radovima bez posebnih uvjeta potrebnog Zavoda za zaštitu spomenika. Korlaet je naglasio kako su zbog toga troškovi poralsi prkeo 30% te će biti potrebno raspisati novu javnu nabavu.

 “No, dobra je vijest da se učenici Osnovne škole Ivan Merz, u Ulici Franje Račkoga, vraćaju u svoju školu s početkom sljedeće školske godine jer će do kraja ovog mjeseca biti gotova njezina cjelovita obnova”, zaključio je Korlaet, prenosi radio Sljeme.


Komentari