TKO ZARAĐUJE NAJVIŠE, A TKO NAJMANJE U ZAGREBU? Evo što kažu posljednji podaci

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, plaće u Zagrebu samo rastu, ako je suditi po prosjeku.

Za lipanj ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u Gradu Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 8.309 kuna, što je nominalno za 6,6 posto više u odnosu na lipanj lani, poručili su iz Odjela za statistiku.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lipanj na razini Hrvatske koja je iznosila 7.175 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1.134 kune.

Koji sektor je najviše/najmanje plaćen?

Prema posljednjim podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najbolje su plaćeni djelatnici u naftnoj industriji. Njihova prosječna plaća za 6. mjesec iznosila je 22.362 kune. S druge strane, najniža je isplaćena u proizvodnja kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4.496 kuna.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 11.532 kune, što je porast za 4,5 posto u odnosu na lipanj 2020. godine.

Komentari