Tko su ovogodišnji dobitnici Volonterskog Oskara? Pročitajte što su sve napravile za društvo

Foto: Facebook/ Volonterski Oskar

Po deseti put za redom dodjeljen je Volonterski Oskar za najbolje volontere u ovoj godini. Ovaj događaj organizira Volonterski centar Zagreb u suradnji s gradom Zagrebom, a okupilo se 20 volontera. Napravljena je i milenijska fotografija svih dosadašnjih dobitnika.

Ove su godine nagrađene tri finalistice kojima je svoje glasove dalo ukupno 4.183 građana. Najveći broj glasova građana osvojila je Milena Štimac (47), volonterka u skloništu za životinje Dumovec, potom Blaženka Eror Matić (56), volonterka udruge volontera u palijativnoj skrbi La Verna te Marija Vujeva (28), volonterka Isusovačke službe za izbjeglice.

Milena Štimac, kažu u Volonterskom centru Zagreb, osvojila je Volonterski Oskar za skrb i ljubav prema životinjama. Milena zadnjih nekoliko godina volontira na zbrinjavanju napuštenih štenadi i traži im novi dom za zauvijek. Unatoč bolesti koja ju je zadesila, u tome je jedna od najuspješnijih volonterki jer je u 2018. zbrinula čak 70 malih psića i volontirala nekoliko stotina sati.

Blaženki Eror Matić, kažu organizatori, s golemim poštovanjem i divljenjem uručuju Volonterskog Oskara za humanost i razvoj palijativne skrbi. Blaženka je jedna od pokretačica organizirane skrbi za umiruće osobe. Pomaže korisnicima, ali i radi na svim poslovima kako bi potakla društvo na pružanje kvalitetnije i sustavnije palijativne podrške u Hrvatskoj.

Mariji Vujeva uručen je Volonterski Oskar za izgradnju mira i solidarnosti. Organizatori kažu da je u Marijinom angažmanu vidljivo toliko strasti, ljubavi i empatije prema čovjeku da svima nama može biti primjer kako da postanemo bolji i veći ljudi. Nadaju se da će Marijin angažman biti ISKORAK i poticaj za više solidarnosti, razumijevanja i širenje duha mira i ljubavi u našem društvu.

Svim okupljenim volonterima uručeni su darovi i zahvale, a finalisticama je uručena i statua Zagrljaj zajednice.

Sam događaj vodila je poznata novinarka i aktivistica Maja Sever, dok je okupljene zabavljao dječji zbor “Zabočki mališani”.


Komentari