TKO RANO RANI: Među prvima u Gračanima glasovao Miroslav Škoro, na biralište došao sa suprugom

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

U tijeku je glasanje u drugom krugu izbora diljem Hrvatske, pa i u najvećem gradu Zagrebu. Nikad zanimljivija bitka vodi se u utrci za gradonačelničku fotelju naše metropole, a Zagrepčani će ove nedjelje do 19 sati odlučiti hoće li grad voditi čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ili vodeći čovjek platforme Možemo! Tomislav Tomašević.

Podsjetimo da izborna šutnja traje sve do kraja glasovanja, stoga kandidati ne bi smjeli davati izjave koje bi birače motivirale na glasanje.

Miroslav Škoro u pratnji supruge glasovao je oko 8.15 sati u Osnovnoj školi Gračani u Gračanskoj ulici 4a.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Na glasačkom listiću dva kandidata


Za razliku od prvog izbornog kruga, kada je na pojedinim glasačkim listićima znalo biti i do deset kandidata, kao u Zagrebu, birače će ove nedjelje dočekati listići s imenima samo dvaju kandidata. Birati mogu punoljetni hrvatski državljani s prebivalištem u jedinici za čija se tijela izbori provode. Glasovati se može samo u mjestu prebivališta, a ne u nekom drugom mjestu.

Kandidati će biti poredani ovisno o broju glasova koje su dobili u prvom krugu, glasuje se zaokruživanjem rednog broja ispred imena i prezimena kandidata za kojeg se birač odlučio. Pobijedit će kandidat koji dobije veći broj glasova birača koji su glasovali.

Komentari