Tko je napadač iz tramvaja: Je li ovo prava istina o ‘Naci Đuri’?

Screenshot: Vimeo / Ispred zastava

O Ivanu Đuriću je prije godinu dana snimljen dokumentarni film.

U četvrtak 5. listopada nešto prije 20 sati u tramvaju broj 6 koji je vozio iz smjera središta prema Novom Zagrebu, došlo je do nesvakidašnjeg incidenta.

Naime, nakon što je tramvaj prošao Autobusni kolodovor i križanje s Vukovarskom, mladić u dvadesetim godinama, iz čista je mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati ‘Sieg Heil‘. Nekoliko sekundi prije dolaska tramvaja na stanicu u Držićevoj aveniji, mirno je izvadio suzavac u spreju iz jakne i, netom prije otvaranja vrata na stanici, upotrijebio ga njoj ispred lica, usmjerivši ga uvis.

>>>Uhićen napadač iz tramvaja: Zovu ga Naci Đuro i slavi Hitlerov rođendan

Đurić je rođen 1991. godine i od ranije je poznat policiji, a sam je javno objavio izdanu mu policijsku potvrdu o privremenom oduzimanju oružja sa svim svojim osobnim podacima.


O njemu je snimljen dokumentarni film ‘Ispred zastave’ iz 2016. godine redateljice Sanje Bistričić. U opisu filma od 12 minuta stoji:

‘Film o ljubavi i mržnji, odrastanju i prihvaćanju. Đuro je punker – Hrvat – katolik koji u srcu nosi rane iz prošlosti koje su ga obilježile i zbog kojih iracionalno mrzi sve što nema veze s njegovom domovinom. Njegov punk svjetonazor kao i način života postaje umrljan mržnjom i bijesom koju izražava kroz javni bunt i provokacije. Spletom okolnosti njegov se svijet poljulja kada upozna djevojku Elviru koja je srpske nacionalnosti. Ovo je priča o životu koji nam zna prirediti smiješne iscjeljujuće paradokse kako bi nas poučio i ljubavi koja je iznad krvnih zrnaca.’

Ja, Hrvat i katolik, oženim Srpkinju i muslimanku. Da mi je netko prije 5 godina rekao, stjerao bi ga u k… i preporučio jednog dobrog psihijatra‘, rekao je Ivan Đurić u dokumentarnom filmu.

SANJA BISTRIČIĆ: Ispred zastava from SkolaDokumentarnogFilma on Vimeo.

Komentari

loading...