TKO NAMJERNO ODVEZUJE BRODOVE NA SAVI? ‘Policija će pratiti situaciju i češće obilaziti ovo područje’

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Nakon dramatične akcije odsukavanja teglenice tijekom noći s petka na subotu, sličan scenarij ponovio se na Savi ovog ponedjeljka. Zagrebački vatrogasci na teren su stigli u ranim jutarnjim satima odmah nakon dojave. Cijeli slučaj češlja policija, a o svemu se oglasio i Dražen Pavlić, voditelj smjene i ronilačkog tima JVP-a Zagreb.

Naime, sumnja se da netko dolazi do brodova i namjerno ih odvezuje, a vjerojatno je riječ o nekome tko dobro poznaje teren.

“S PU zagrebačkom dogovoreno je da će oni pratiti situaciju i češće obilaziti ovo područje da bi se spriječila daljnja odvezivanja. I sami znamo koja je to mogućnost ugroze objekata na vodi i mostova koji su nizvodno”, rekao je Pavlić za HRT.

Podsjetimo, Mladen Jurin iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama otkrio je kako je u ponedjeljak netko vjerojatno pokušao odvezati brod od obale.

“Brod se odmaknuo od obale tridesetak metara. Teglenica se odvezala i prijetilo je da se desi ono isto što se s petka na subotu, kad se teglenica u potpunosti odvezala. Prava sreća da se zaustavila inače bi vjerojatno srušila željeznički most dva kilometra niže”, rekao je Jurin za 24 sata.

Dodao je i da opasnost postoji sve dok su ti brodovi na Savi te je apelirao da se pojačaju ophodnje. “Nije mi jasno ni što ti brodovi rade ovdje, a do vlasnika je teško doći. Oni su opasnost za mostove nizvodno. Oni ovdje po meni ne smiju ostati, mora se naći rješenje, mi tu ne možemo sudjelovati 24 sata na dan”, istaknuo je.

Opisao je akciju odsukavanja teglenice tijekom prošlog vikenda u kojoj je, pored vatrogasaca, sudjelovala i vojska. Da bi izvukli teglenicu morali su doći u tenku na mjesto događaja.

“Oni nikada takvu akciju nisu imali, čak ni za vrijeme rata”, otkrio je i još jednom ponovio da se pitanje brodova na Savi mora pod hitno riješiti.


Komentari