TKO JE ZAGREPČANIN OPTUŽEN DA JE DRŽAO ROBOVE IZ NEPALA? Riječ je o poznatom zagrebačkom ugostitelju o kojem su mediji i ranije pisali

Foto: Screenshot / Yotube

Hrvatsku je javnost prije nekoliko dana šokirala vijest kako je jedan hrvatski državljanin na otoku Viru držao kao robove četvoricu Nepalca.

Naime, policajci PU splitsko-dalmatinske su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je od prosinca 2020. godine do 20. lipnja 2021. godine prevarom i obmanom iskoristio njihov nezakonit boravak i nereguliran radni status, kao i njihovu lošu financijsku situaciju, kako bi ih vrbovao za zapošljavanje.

Prisiljavao ih na rad, nije im isplaćivao novac, držao ih u neprikladnim uvjetima te im je ograničavao slobodu kretanja oduzimanjem dokumenata, držeći ih u zabludi da će se moći slobodno kretati nakon ishodovanja radne dozvole i reguliranja njihovog boravka u Hrvatskoj iako je znao da je ne mogu dobiti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 58-godišnjak je pušten je da se brani sa slobode i određena mu je mjera zabrane približavanja žrtvama.

Kako piše Slobodna Dalmacija, osumnjičeni je Zoran Marijan, ugostitelj rodom iz Zagreba s prebivalištem na Visu.

O njemu se više puta pisalo u medijima. Jutarnji je 2018. godine objavio ispovijest posjetitelja njegovog tada poznatog kluba The Movie Pub u Savskoj, koji su tvrdili da su platili nešto manje od 400 kuna za doček Nove godine, a umjesto neograničene količine pića, toplog i hladnog predjela, pečenja i tamburaša navodno su dobili prazne pladnjeve.

Spominjao se i po tome što je 2013. pretučen usred dana ispred svog lokala. Nikad nije otkriveno tko ga je napao i zašto.

Prema podacima iz sudskog registra, povezuje ga se s ukupno 17 tvrtki u kojima je ili direktor, ili član uprave, ili jedini osnivač, od kojih je njih pet aktivno, dok su ostale brisane iz registra.

Član je i Skupštine TZ-a Tribunj, a bavio se i pjevanjem. 2012. godine u Croatiji Records izdao je album prvijenac naziva Kate moja, s deset pjesama, na kojem je radio tri godine.

Komentari