TKO JE POGREBNIK KOJI PROSVJEDUJE U ZAGREBU? Njegovi kolege tvrde: ‘Bojimo ga se, prijetio je da će baciti bombe’

Mario Kolarić u lijesu (Foto: Zagreb.info)

Pogrebnik Mario Kolarević iz Virovitice već tri dana prosvjeduje u lijesu ispred Ministarstva gospodarstva zbog, kako tvrdi, sabotaže od strane komunalnog društva FLORA. Prosvjednik tvrdi da mu FLORA uskraćuje termin za pokope i da ne poštuje odredbe Zakona o pogrebničkoj djelatnosti.

“U Virovitici ne mogu organizirati sprovod za svoju stranku, osim ako ne donosim punomoć koju je ovjerio javni bilježnik. No, u tom trenutku, kada netko izgubi majku oca ili ne daj Bože dijete, nikome ne pada na pamet da odlazi kod bilježnika ovjeravati punomoć koju će dati pogrebniku. U tom trenutku, otići će u pogrebno poduzeće i to riješiti bez ikakvih problema. Jedino se meni u Hrvatskoj nameće taj problem gdje se inzistira na ovjerenoj punomoći”, požalio nam se Kolarević u srijedu.

(FOTO/VIDEO) Pričali smo s pogrebnikom koji leži u lijesu ispred Ministarstva gospodarstva: ‘Sabotiraju me!’ Ima poruku i za Filipovića

Flora: ‘Kolarević manipulira i nije mu prvi put’

Povodom toga, obratili smo se virovitičkom komunalnom društvu, a oni kažu da je Kolarevićev performans samo još jedna manipulacija. Direktor Flore Željko Iharoš istaknuo je kako mu je žao što se godinama ova tema provlači u javnosti i čini štetu društvu te napomenuo kako jedino s Lirom, od svih pogrebnih poduzeća i obrta s kojima je Flora dosad surađivala (Oscar iz Suhopolja, Maslačak iz Gradine), trajno ima nesređen odnos. Naglasio je i da oni poštuju sve zakone te da je Flora godinama na meti Kolarevića koji ih je prijavio i Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja. No, oba puta bio je odbijen.

Pogrebnici su se ogradili od njega

“Ako ne vjerujete nama, možda povjerujete dopisu njegovih kolega privatnih pogrebnika koji su se višekratno, javno ogradili od njegovih ovakvih i sličnih laži i manipulacija”, priopćili su nam iz Flore i priložili dopis u kojem stoji sljedeće:

“Mario Kolarević je jako dobro poznat nama pogrebnicima iz cijele Hrvatske zato mu niti jedan naš kolega nije došao na prosvjed iako se to forsiralo na WhatsApp grupi u kojoj je bilo oko 250 pogrebnika. Svi su znali da prosvjeduje i pojedinci (1-2) su predložili da se ide na prosvjed zajedno s njim ali svi su se ogradili od njega. Zašto? Zato što nije u pravu!

On je pogrebnik koji na sve načine uništava nas privatnike na način da otvori ured pored jednog pogrebnika i onda spušta cijene i na druge prljave načine su kolege bile prisiljene zatvoriti. Tome svakako može posvjedočiti pogrebnik iz Pitomače „Maslačak“ koji je zatvorio zbog njega i Pogrebno Oskar iz Suhopolja.

Obmanjuje javnost

Mario Kolarević obmanjuje javnost jer on osim u Virovitici, ima urede u Osijeku, Pitomači, Suhopolju i Našicama i sigurno mu poslovanje ne ovisi o Virovitici u kojoj ima nekoliko pogreba mjesečno. Postoje rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja gdje je sve sporove Mario Kolarević izgubio.

Ovo nije ništa drugo nego osveta Marija Kolarevića gradonačelniku Ivici Kirinu koji je kao i svi gradonačelnici u Hrvatskoj morao postupati po zakonu na način da privatnici više ne smiju obavljati ukope na grobljima pa je sukladno zakonu koji je propisalo ministarstvo graditeljstva Flora VTC d.o.o. preuzela ukope nad grobljima na kojima je radio Mario Kolarević.

Kolege ga se boje

Udruge pogrebnika su se javno ogradile od njega. Ovo s punomoćima nema nikakve veze, kako rade pogrebnici npr. u Rijeci i drugim gradovima? Ovo pismo pišemo kao inicijativa grupe pogrebnika bez potpisa jer se bojimo Marija Kolarevića koji je nekoliko puta prijetio pojedincima i na grupnim sastancima da će sve pobiti automatom i baciti bombe.

Od skupocjenih džipova do gradnji…

Izbačen je iz Hrvatske gospodarske komore i iz Udruge pogrebnika upravo jer je prijetio ubojstvom prisutnima. Slobodno zatražite informacije koje smo vam naveli u Hrvatskog gospodarskoj komori, udruzi pogrebnika, kod privatnih pogrebnika pogrebno Maslačak i pogrebno Oskar. O poslovanju i gramzljivosti sigurno mogu posvjedočiti njegova imovinska kartica koju je popunio u zadnjih par godina, od skupocjenih đipova do gradnji itd. što nije uspio niti jedan pogrebnik ni približno”, stoji u pismu inicijative pogrebnika.

Komentari