TKO JE NOVI VLASNIK ‘STOJEDINICE’? Svjedočio na suđenju Bandiću, povezivalo ga se s Pripuzom, ali i Kameničkim

Foto: Facebook

Umjesto kultnog Radija 101, na njegovoj prepoznatljivoj frekvenciji uskoro će s emitiranjem krenuti Top Radio. Stojedinica je, naime, odlukom Vijeća za elektroničke medije definitivno ostala bez svoje prepoznatljive frekvencije. Tvrtka Top Radio d.o.o. dobila je koncesiju za emitiranje na 101 MHz sljedećih 15 godina.

Vlasnik i direktor tvrtke Top radio d.o.o. je Ivan Jurić-Kaćunić. Prema poslovnim servisima, Jurić-Kaćunić je povezan s 27 poslovnih subjekata. Aktualni je direktor Media Servisa, koji informativnim sadržajem servisira primarno radijske postaje. Lako je uočiti i kako su među firmama u kojima se pojavljuje ime Jurića-Kaćunića neke od poznatih radijskih postaja, Antena, Narodni, Enter, Extra… No u firmama koje stoje iza tih radijskih postaja izašao je iz vlasničkih, odnosno upravljačkih pozicija. Aktivne funkcije ima još u Radiju Dalmaciji, čiji je vlasnik, te u – Top Radiju, piše Index.

Top Radio d.o.o osnovan je krajem travnja 2021. Ta se tvrtka jedina, uz Radio 101, javila na prvi natječaj VEM-a u svibnju, no nakon što je ponuda Stojedinice proglašena nepotpunom zbog nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje, naprasno je povukao svoju ponudu. Sada je na natječaju s više ponuditelja, među kojima su bile i tvrtke nekih moćnih hrvatskih poduzetnika, uspio preuzeti frekvenciju koju je desetljećima imao Radio 101, piše dalje spomenuti medij.

Povezivalo ga se s Pripuzom?

Novinar Saša Paparella, povezivao je Jurić-Kaćunića i s Petrom Pripuzom. Sumnja naime da je Jurić-Kaćunić u registru istaknut kao jedini osnivač i direktor, a da se iza svega krije Pripuz. U razgovoru za Hinu naveo je kako je Jurić-Kaćunić, a sve to pokazuje sudski registar, poslovni partner Ivana Pripuza, sina poduzetnika Petra Pripuza.

Na te izjave pak Jurić-Kaćunić nikada se nije oglasio.

Kaćunić se u radijskom biznisu probio za vrijeme Juraja Hrvačića koji je upravo Juriću-Kaćuniću prodao Narodni radio. On je tada bio direktor postaje.

Svjedočio na suđenju Bandiću

Ako pretražite ime i prezime Ivana Jurića-Kaćunića, vidjet ćete i da je prije tri godine bio svjedok na suđenju Milanu Bandiću u “aferi Agram”. Tada je svjedočio o emitiranju spota na Obiteljskom radiju, a potvrdio je kako nikada s udrugom “U ime obitelji” nije direktno kontaktirao.

Medijski napisi

Kasnije se u medijima još pojavljivao i u slučaju tada 20-godišnjeg Marina Kameničkog, koji je 2018. godine, jureći svojim Mercedesom na Ilici izazvao stravičnu prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije žene, a jedan je muškarac teško ozlijeđen.

On je naime bio dopredsjednik udruge “Karlo Klaić” čiji je predsjednik bio upravo Kamenički, a ovaj je mladić neko vrijeme bio i na radiju Enter, no otišao je, kako se tvrdilo, zbog posla u obiteljskoj tvrtci.


Komentari