TKO JE NASLJEDNIK PAVLA KALINIĆA? Novi gradski pročelnik više od 11 godina brinuo je o sigurnosti RH!

Foto: Zagreb.info

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj press konferenciji najavio je kako je izabran novi pročelnik Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost.

Nakon javnog natječaja, imenovan je Andro Pavuna, najavio je gradonačelnik i kazao da stupa na dužnost sljedeći mjeseca.

Tko je novi gradski pročelnik?

“Magistrirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu te mu je za to vrijeme dodijeljena Rektorova nagrada za znanstveni rad. Isto tako je doktorirao političke znanosti, magna cum laude, te je objavljivao znanstvene radove na području prometne psihologije i ljudskih prava”, rekao je o novom pročelniku Andri Pavuni, gradonačelnik Tomašević.

“Ima više od 15 godina iskustva rada u javnom i privatnom sektoru i do sada je bio rukovodeći javni službenik koji je više od 11 godina radio u sigurnosnom sustavu RH, gdje se kontinuirano usavršavao i dobivao različite pohvale za izniman rad”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Nakon javnog natječaja, najavio je gradonačelnik, Andro Pavuna bit će novi pročelnik Gradskog ureda za mjesnusamoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost.

Ukinut ured Pavla Kalinića

Podsjetimo, s 1. siječnjom ove godine broj Gradskih ureda je 16, što je 11 manje nego u prethodnoj gradskoj administraciji. Jedan od najpoznatijih stručnjaka za sigurnost, Pavle Kalinić bio je na čelu Gradskog ureda za civilnu zaštitu i sigurnost, no taj ured je pripojen onome za mjesnu samoupravu.

Krajem lipnja ove godine pokrenut je natječaj za novog pročelnika novog, spojenog, ureda, a danas je objavljeno kako će tu dužnosti obavljati Andro Pavuna.

Još prošle godine, Pavle Kalinić je maknut s dužnosti pročelnika Ureda za upravljanje hitnim situacijama, a njegovom šeficom postala je dogradonačelnika Dolenec, dok je Kalinić bio njen zamjenik. Taj ured je prestao postojati, kako smo ranije napisali, početkom ove godine, a odnedavno ima i novog pročelnika.


Komentari