Tko je muškarac koji je završio u bolnici? Moglo bi vas iznenaditi

Foto: Facebook/ Zoran Erceg

Otkrivanje kipa Franji Tuđmanu nije moglo proći bez incidenta. Policija je priopćila kako je morala intervenirati dva puta. Prvi put u 15, a drugi put u 16 sati. Oba incidenta su opisana kao rušenje javnog reda i mira.

No, ipak incident koji se dogodio u 16 sati je posebno zanimljiv. Prilikom službenog otkrivanja spomenika, muškarac je uzviknuo “Tuđman zločinac”.

To je bio Zoran Erceg, ratni veteran iz Splita i aktivist. On je i osnivač Facebook stranice “DOSTA JE, Ja se vas ne bojim”. Nakon što je uzviknuo kako je bivši predsjednik zločinac, napadnut je. Trenutno se nalazi u KBC Zagreb, a policija vrši očevid nemilog napada.

Erceg je došao obučen u žuti prsluk kojeg nose prosvjednici protiv reformi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Ovo nije prvi njegov istup, on je još 2015. godine prvi stao kao prosvjednik protiv šatoraša u Savskoj.

“Ima li tko volje sačekati me na gl. kolodvoru Zagreb jer dolazim tek u 14.45 a to je samo 15min prije otkrivanja spomenika? Imam samo 10 kuna u džepu. Nemam za taxi.

Ako se ja toliko trudim da bi došao u 15 sati na Sveučilišnu livadu možete li doći na Sveučilišnu livadu vi koji živite u Zagrebu ili njegovoj okolici. Vidi događaj!
Zajedno smo jači.
Fore radi ja sam ponio žuti prsluk 
Hoćete li i vi?”, napisao je na svojem Facebook statusu prije dolaska u Zagreb.


Komentari