Tko je čuvarica Bandićeve riznice? Zbog Vesne se Milan nikada nije vratio u rodnu Hercegovinu

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Nema ništa sporno u činjenici da je Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonalčelnika Milana Bandića povoljno kupila stan u središtu Zagreba njihovoj kćeri, objašnjeno je iz Grada Zagreba. U tom svojem objašnjenju referiraju se na medijske napise o tome da je Bandićeva supruga kupila stan od obitelji Željka Šelendića.

Čovjek koji je Bandićima prodao stan: ‘Jadan sam i tužan’

Bandićevi su do nekretnine u novijoj zgradi nedaleko od Petrove crkve došli po nevjerojatnoj cijeni od 1474 eura po kvadratu, a iz Grada pak tumače kako se radi o vlastitoj imovini gospođe Bandić, a koja nije bračna stečevina. O kakvoj se imovini radi i iz kojih je izvora kupljen stan, i dalje nisu precizirali.

Inače, Bandićeva supruga široj hrvatskoj javnosti dobro je poznata, i to ne samo stoga što godinama prati svojeg supruga, najdugovječnijeg hrvatskog gradonačelnika, već i zato što je medijske stupce punila zbog toga što su se njih dvoje davne 1996. godine nakratko razveli kako bi ona po povlaštenoj cijeni otkupila stan u strogom središtu Zagreba, točnije u Preradovićevoj ulici.

Po pitanju stana oglasio se i Grad: ‘Gradonačelnik se drži zakona i zakonske procedure’

Radilo se navodno o stanu u kojem je Vesna Bandić u mladosti i živjela, a prema Zakonu o naknadi za imovinu isti joj je oduzet tijekom komunističlke vladavine, te se mogao otkupiti samo uz uvjet da osoba koja ga otkupljuje nema riješeno stambeno pitanje. Pošto su Bandići tada imali stan u Zagrebu koji je glasio na gradonačelnika, bračni par se razvodi, a supruga Vesna stječe pravo na otkup nekretnine od 38 m2 za skromnih 35.760 kn.

Supruga Vesna s Bandićem se ponovno vjenčala 2003. godine. Bandićeva supruga, inače se nerado eksponira u medijima te se s njime rijetko pojavljuje na javnim događanjima. O njihovom braku puno se pisalo, a poznato je i kako su zajedno od studentskih dana. Upoznali su se na plesnjaku, i od tada su nerazdvojni, u tom periodu on je studirao na Fakultetu političkih znanosti, dok je ona bila učenica Škole primjenjene umjetnosti. Tijekom Bandićeva studija, ona je radila, a navodno se upravo zbog nje Bandić odlučio u Zagrebu i zadržati.

Bandić komentirao kaos oko kupnje stana: ‘Ja sam jedini koji na vrijeme ispunjava zakonske obaveze’


Komentari