Tko je Hrvat koji je vodio hakerske napade? Uhićeni Kris (19) iz Zaprešića slušao je o kokainu i isticao ‘đavolje šestice’

Policija je izvijestila kako je uhitila 19-godišnjaka iz Zaprešića koji je odgovoran za desteke tisuća kibernetičkih napada diljem svijeta. Istragu je potaknuo Europol o čemu smo već pisali.

Portal Dnevno prvi objavljuje tko je uhićeni “tihi mladić iz susjedstva” koji je ilegalni informatički biznis vodio s kolegama iz Srbije. Zasad ćemo ga zvati njegovim nadimkom –  Kris i navest ćemo njegove inicijale K.R.

Na njegovu Facebook profilu ništa nije govorilo u prilog tomu da je “tihi mladić iz susjedstva” koji je u vezi s nježnom djevojkom odgovoran za desetke tisuća internetskih ilegalnih napada.

Njegov kompanjon iz Srbije objavio je fotografiju na kojoj se vidi kako je Kris imao tetovažu na ruci na glagoljici, koju je Zaprešićan objavio na svom profilu.

Na Krisovu Facebook profilu vidimo da je volio raditi selfieje u kupaonici i sličnim mjestima. Na jednoj slici koju je potpisao na pseudo engleskom “Ja sam biznismen” pozirao je pred ogledalom i naknadno si montirao naočale, kravatu i kubanku u ustima.

No, njegov Facebook otkriva više od toga – tamo vidimo da je objavio link na Youtube kanal Coronita – Cocaine 13 travnja o.g. Dakle, desetak dana prije nego što mu je hrvatska policija pokucala na vrata.

Uhićeni Kris iz Zaprešića objavljivao je na Faceu i brojne slike snimljene mobitelom a gdje se vide stolovi u kafićima prepuni Žuje, Jack Danielsa i cigareta. Pretpostavljamo da je pušio Marlboro jer je tih cigareta najviše na stolovima koje snimao i objavljivao. Sve slike snimljene su mobitelom. Na svom Face profilu objavio je i neke zabilješke iz kojih bi grafolozi mogli svašta iščitati. Na prvi pogled stječe se dojam kako je pisao črčkarije i da je imao vrlo neprecizan rukopis.

Znakovito je da je svoj Face profil označio s đavolje tri šestice ili kako neki kažu – s brojem zvijeri.

Očito je stasala nova generacija Hrvata prijestupnika i delinkvenata – za ilegalni biznis ne trebaju vatreno oružje – dostatni su kompjutori, mobiteli, malo kokaina, i čitav svijet je njihov. Sve dok im Europol ne pokuca na vrata.

Autor: I.D.M./Dnevno.hr


Komentari