TKO ČEKA, HŽ NE DOČEKA! Vlak od Osijeka do Zagreba kasnio rekordnih 178 minuta, evo što se dogodilo

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Dogodovštinama s Hrvatskim željeznicama nema kraja, a još jednu u niz mogu upisati putnici koji su u nedjelju putovali na relaciji Osijek-Zagreb.

Vlak je kasnio čak 178 minuta, a bijesni su putnici na kolodvoru samo mogli stajati i slušati najave na razglasu o dodatnim kašnjenjima.

Iz HŽ-a su na naš upit odgovorili što se dogodilo s vlakom. Na put mu je, naime, stao kvar.

”U nedjelju 25. rujna tijekom vožnje vlaka 782 (Osijek 16.10 – Zagreb GK 21.03) koji je vozio u dvostrukom sastavu između kolodvora Koška i Našice došlo je do kvara obje garniture u sastavu vlaka. Nakon što je strojovođa otklonio kvar na jednoj garnituri, vlak 782 vraćen je u kolodvor Koška u kojemu je izvrštena druga garnitura. Vlak 782 od kolodvora Koška nastavio je vožnju u jednostrukom sastavu i u kolodvor Zagreb GK stigao uz 178 min kašnjenja”, stoji u njihovom odgovoru.

Dodali su i da su putnici zbog problema u kojem su se našli zbog kašnjenja tražili povratnu naknadu.

Hrvatske smo željeznice upitali i je li ovo rekordno kašnjenje njihovog vlaka, no rekli su nam da je tolikih kašnjenja bilo i ranije, najčešće zimi. Ipak, precizniju evidenciju o kašnjenjima nemaju da bi nam mogli otkriti apsolutnog rekordera među kašnjenjima, no ovo svakako spada u rubriku ”najveća kašnjenja”.


Komentari