TKO ĆE BITI NOVI RAVNATELJ SREBRNJAKA? U utrci je šestero kandidata, među njima i Boro Nogalo

Dr. Boro Nogalo (foto: Bruno Konjevic / CROPIX)

Na natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak prijavilo se šest kandidata.

“Prijave su danas otvorene i sve imaju traženu dokumentaciju, te je prosuđeno da su sve pravovaljane”, otkrila je predsjednica Upravnog vijeća bolnice Sanja Kolaček za Hinu.

Prijave su poslali Saša Lamza, Boro Nogalo, Ada Barić Grgurević, Ivan Pavić, Darko Richter i Mirjana Turkalj.

Natječaj je zatvoren prije desetak dana, a razgovori s kandidatima održat će se idući utorak. Konačna odluka o izboru novoga ravnatelja trebala bi biti donesena nekoliko dana nakon obavljenih intervjua. Detaljnije o kandidatima Kolaček nije htjela govoriti.

Boro Nogalo javnosti je poznat kao dugogodišnji ravnatelj te bolnice, koji je 2019. godine bio suspendiran i smijenjen. Nogalo se prije dva tjedna vratio u bolnicu i sada vodi odjel fizikalne terapije.

Anesteziologinja Ada Barić Grgurević bivša je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu u aktualnoj upravi Dječje bolnice Srebrnjak. Saša Lamza je ekonomist iz Osijeka, Mirjana Turkalj je pedijatrica iz “Srebrnjaka”, a Ivan Pavić pedijatar iz Dječje bolnice u Klaićevoj.

Pored Nogala, javnosti je poznat i Darko Richter. Ovaj umirovljeni pedijatar, u listopadu prošle godine bio je izgledan kandidat za ravnatelja Srebrnjaka, no zbog kontroverznih stavova, koji su plijenili pažnju u medijima, se u konačnici povukao.

Dužnost ravnatelja trenutno obnaša Duška Markov Glavaš, koju je Upravno vijeće imenovalo u srpnju, kada je što je Ivo Dumić-Čule podnio ostavku.

Komentari